PA RESOURCES AB HAR TILLDELATS ANDELAR I TVÅ NYA LICENSER I NORGE


	Olje- och gas koncernen PA Resources har tilldelats andelar i två nya produktionslicenser i den norska Nordsjön.

	Detta meddelades i ett pressmeddelande från det norska Olje- og energidepartementet i går den 29 januari 2007. 
 
 PA Resources dotterbolag PA Resources Norway AS har tilldelats andelar i två nya produktionslicenser på den norska kontinentalsockeln. Den första licensen är del av blocken 25/3, 25/5 och 25/6, lokaliserade mellan Vega och Gjøa-fyndigheterna, och den andra licensen är del av blocken 35/8 och 35/9 lokaliserade ungefär 20 kilometer öster om Heimdal-fältet. PA Resources har tilldelats 20 procents ägarandel i respektive licens.

Produktionslicenserna löper initialt under fem års tid, och innehåller förpliktande program att genomföra visst tekniskt arbete inom loppet av två år innan beslut fattas om att borra alternativt lägga ned licensen.

- PA Resources är mycket nöjda med att det norska Olje- og energidepartementet har värdesatt den tekniskt robusta och omfattande ansökan som levererats. Vi är därför mycket nöjda med de tilldelade licenserna och deras respektive arbetsprogram. Tilldelningen visar på PA Resources vilja att erhålla en position på den norska kontinentalsockeln som kan bidra till koncernens fortsatta tillväxt, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef på PA Resources.

Stockholm, 30 januari 2007
PA Resources AB (publ)


För ytterligare information:
Ulrik Jansson 
VD och koncernchef
PA Resources AB
Telefon: +46 70 751 41 84, +46 8 21 83 82
E-post: info@paresources.se


PA Resources AB (publ) är en snabbt växande olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen är idag en av de största oljeproducenterna i Tunisien, och äger andelar i tio prospekteringslicenser på den norska kontinentalsockeln. Koncernen äger också andelar i intressanta utvinningsområden i Ekvatorial Guinea och Republiken Kongo (Brazzaville).

PA Resources AB hade intäkter om cirka 281 MSEK under 2005. Bolaget är noterat på Oslo Börs SMB-lista samt Nordiska Börsen i Stockholm. För mer information, besök gärna www.paresources.se.


http://www.ngnews.se/pressreleases/press_download.asp?lngPrbId=46329"/>
 >Ladda ner bifogad fil