Dėl AB LESTO įsteigimo ir įtraukimo į AB NASDAQ OMX Vilnius prekybos sąrašą numatomo veiksmų plano


Kaip jau buvo pranešta, 2010 m. gruodžio 13 d. įvykusiame akcinės bendrovės Rytų skirstomųjų tinklų (juridinio asmens kodas - 110870890, teisinė forma - akcinė bendrovė, registruotos buveinės adresas: P. Lukšio g. 5B, Lietuvos Respublika, duomenys apie bendrovę kaupiami ir saugomi VĮ Registrų centro Vilniaus filiale Juridinių asmenų registravimo skyriuje) (toliau - RST) ir akcinės bendrovės „VST" (juridinio asmens kodas - 110870748, teisinė forma - akcinė bendrovė, registruotos buveinės adresas: J. Jasinskio g. 16C, Lietuvos Respublika, duomenys apie bendrovę kaupiami ir saugomi VĮ Registrų centro Vilniaus filiale Juridinių asmenų registravimo skyriuje) (toliau - VST) neeiliniuose visuotiniuose akcininkų susirinkimuose buvo nuspręsta patvirtinti RST ir VST reorganizavimo sąlygas, pagal kurias bendrovės reorganizuojamos sujungimo būdu, sujungiant RST su VST, kurios po reorganizavimo baigs savo veiklą kaip juridiniai asmenys, į AB LESTO, kuri pradės veiklą po reorganizavimo ir kuriai po reorganizavimo pereis RST ir VST turtas, teisės ir pareigos.

Šiuo pranešimu informuojama apie tolimesnį numatomą su RST ir VST reorganizavimu susijusį veiksmų planą:

2010-12-20 – pasibaigus 2010 m. gruodžio 20 dienos prekybos sesijai, numatoma, kad bus stabdoma prekyba AB NASDAQ OMX Vilnius biržoje RST ir VST akcijomis.
Iki 2010-12-27 – numatoma, kad Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registre bus įregistruota dėl AB LESTO ir išduoti registracijos dokumentai.
Iki 2010-12-31 – numatoma užbaigti RST ir VST turto ir pareigų perdavimą AB LESTO.
Iki 2011-01-14 – numatomas RST ir VST išregistravimas iš Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registro.
Iki 2011-01-(20-22) – numatoma prekybos AB LESTO akcijomis AB NASDAQ OMX Vilnius biržoje pradžia.

Aprašytas veiksmų planas yra sąlygojamas tam tikrų nuo RST, VST ir AB LESTO nepriklausančių aplinkybių ir todėl proceso eigoje gali keistis. Jei bus numatomi aukščiau nurodyto plano esminiai pasikeitimai, RST, VST ir/arba AB LESTO informuos apie tai papildomai.

Daugiau informacijos apie RST ir VST reorganizavimą pateikiama bendrovių interneto svetainėse http://www.rst.lt/ ir http://www.vst.lt.

Pranešimas laikomas nekonfidencialiu.


Kristina Mažeikytė, tel. 251 4500