Årsrapporter fra BankInvest foreningerne


Bestyrelsen har i dag behandlet og vedtaget årsrapporterne for BankInvest investerings-, special- og hedgeforeninger m.fl., respektive afdelinger heraf, som er optaget til notering på den særlige markedsplads for investeringsforeninger.

Medlemmerne i foreningerne kan se tilbage på endnu et år med generelle positive afkast på både aktie- og obligationsafdelingerne. Der var igen størst fremgang på de nye markeder, men også de globale aktiemarkeder viste meget positive afkast.

Første halvår af 2010 var ellers præget af megen uro og bekymring. Ud over de forbigående forstyrrelser fra den islandske vulkan Eyjafjallajökull, olieudslippet i den Mexicanske Golf, diskussioner om regulering af bankerne samt yderligere nervøsitet fra boligeventyret i Dubai, så vil første halvår først og fremmest blive husket for krisen i Grækenland samt den tiltagende frygt for et nyt økonomisk tilbageslag i USA. Disse var også hovedårsagerne til, at det globale aktiemarked faktisk faldt 11 procent gennem første halvår.

Trods fortsat uro omkring den europæiske statsgældskrise blev andet halvår præget af markante stigninger på aktiemarkederne. Frygten for et nyt økonomisk tilbageslag blev afløst af større tro på en fortsættelse af det økonomiske opsving i andet halvår. Den primære katalysator var beslutningen i den amerikanske centralbank om at iværksætte en ny massiv økonomisk indsprøjtning på i alt 600 mia. USD frem til udgangen af andet kvartal af 2011. Verdensaktieindekset steg således med 21 procent, mens lange obligationsrenter og inflationsforventninger er steget betydeligt. Den svaghed i økonomiske vækstindikatorer, man så i første halvår, blev afløst af ny fremgang og optimisme i andet halvår.

Samlet set blev 2010 et år, hvor der blev skabt større sikkerhed omkring den globale økonomi. Investorerne blev belønnet med pæne stigninger på de fleste aktie- og obligationsmarkeder.

Årsrapport med beretning, regnskab og nøgletal for den enkelte forening er vedlagt og vil ligeledes kunne rekvireres hos investeringsforvaltningsselskabet BI Management A/S eller downloades via foreningernes hjemmeside www.bankinvest.dk.

Regnskaberne vil blive fremlagt til godkendelse på foreningernes ordinære generalforsamling:

Onsdag den 13. april 2011 kl. 16.00, i den gamle Børsbygning,
Slotsholmsgade 1, 1217 København K.

Spørgsmål til årsrapporterne kan rettes til investeringsforvaltningsselskabets direktør Christina Larsen på tlf. nr. 77 30 90 00.
 

Med venlig hilsen

BankInvest gruppens Investerings-, Special- og Hedgeforeninger m.fl.


Uffe Ellemann-Jensen           Ingelise Bogason
Bestyrelsesformand              Næstformand


Attachments

BI II.pdf