Uttalande från styrelsen för Entraction Holding AB (publ) med anledning av International Game Technologys offentliga uppköpserbjudande


Stockholm, Sverige, 2011-05-05 07:12 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Entraction Holding ABs styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera International Game Technologys offentliga uppköpserbjudande*


DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE DISTRIBUERAS, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, TILL USA, AUSTRALIEN, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND ELLER SYDAFRIKA.


Bakgrund
Detta uttalande görs av styrelsen (”Styrelsen”) för Entraction Holding AB (publ) (”Entraction” eller ”Bolaget”) i enlighet med punkt II.19 i Näringslivets Börskommittés regler rörande offentliga uppköpserbjudanden avseende aktier i svenska aktiebolag vilkas aktier handlas på vissa handelsplattformar (”Takeover-reglerna”).

International Game Technology (NYSE: IGT) (”IGT”) har idag, genom det helägda dotterbolaget Goldcup 6663 AB, lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Entraction att överlåta samtliga sina A- och B-aktier i Entraction till IGT (”Erbjudandet”). IGT erbjuder 67,56 kronor kontant för varje aktie i Entraction. Erbjudandet värderar samtliga utestående aktier i Entraction till 700 miljoner kronor. Erbjudandet är bland annat villkorat av att IGT blir ägare till mer än 90% av aktierna i Entraction, samt att alla nödvändiga myndighetstillstånd ges för att fullfölja Erbjudandet. Enligt den preliminära tidsplan som finns i det pressmeddelande varigenom Erbjudandet offentliggjordes, beräknas acceptperioden löpa från och med den 13 maj 2011 till och med den 7 juni 2011. Beräknad likviddag är den 15 juni 2011.

Styrelsen har, efter begäran från IGT, tillåtit IGT att genomföra en begränsad företagsutvärdering (så kallad due diligence) av bekräftande slag före offentliggörandet av Erbjudandet, då styrelsen bedömde att det låg i aktieägarnas intresse att kunna ta ställning till ett uppköpserbjudande från IGT. IGT har inom ramen för företagsutvärderingen inte erhållit någon icke offentliggjord kurspåverkande information, med undantag av det preliminära resultatet för perioden januari-mars 2011, vilket offentliggjordes i dess slutgiltiga lydelse innan offentliggörandet av Erbjudandet idag.

Entraction och IGT har ingått ett transaktionsavtal, vilket är sammanfattat i IGTs pressmeddelande för Erbjudandet. Transaktionsavtalet kommer att offentliggöras i sin helhet i erbjudandehandlingen som kommer att upprättas och publiceras av IGT i anslutning till Erbjudandet.

För ytterligare information om Erbjudandet hänvisas till IGTs pressmeddelande som offentliggjordes tidigare idag.


Styrelsens rekommendation
Styrelsen grundar sitt uttalande på en bedömning av ett antal faktorer som Styrelsen ansett vara relevanta vid utvärderingen av Erbjudandet. Dessa faktorer inkluderar, men är inte begränsade till, Bolagets nuvarande ställning, Bolagets förväntade framtida utveckling och därtill relaterade möjligheter och risker.

Styrelsen konstaterar att priset per aktie som IGT erbjuder innebär en premie om cirka 57,7% jämfört med Entractions volymviktade genomsnittliga aktiekurs på NASDAQ OMX First North Premier Stockholm under de senaste tre månaderna, fram till och med den 4 maj 2011 (det vill säga den sista handelsdagen före offentliggörandet av Erbjudandet), om cirka 42,85 kronor per aktie. Jämfört med den senaste betalkursen på NASDAQ OMX First North Premier Stockholm den 4 maj 2011 (det vill säga den sista handelsdagen före offentliggörandet av Erbjudandet) om 50,50 kronor per aktie i Entraction innebär Erbjudandet en premie om cirka 33,8%.

Enligt Takeover-reglerna ska Styrelsen även redovisa sin uppfattning om den inverkan genomförandet av Erbjudandet kan komma att ha på Entraction, särskilt sysselsättningen, och sin uppfattning om IGTs strategiska planer för Entraction och de effekter som dessa kan förväntas ha på sysselsättningen och på de platser där Entraction bedriver sin verksamhet. Styrelsen har därvid noterat att IGT uttalat att man ämnar bevara, expandera och investera i Entractions verksamhet genom att, med hänsyn till den löpande verksamheten, välkomna bolagets anställda efter slutförandet av Erbjudandet. Entractions styrelse utgår från att denna beskrivning är korrekt och har i relevanta hänseenden ingen anledning att inta en annan uppfattning.

Mot denna bakgrund rekommenderar Entractions Styrelse enhälligt aktieägarna i Entraction att acceptera Erbjudandet.*


*Styrelseledamoten Henrik Kvick har inte deltagit i Styrelsens behandling eller beslut i ärenden rörande Erbjudandet efter att han ingått en så kallad ”irrevocable undertaking”, då han därefter inte kan anses oberoende.


Informationen i detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande den 5 maj kl 07:10 (CET).

 

För ytterligare information, kontakta:
Börje Fors, styrelseordförande, 0736-00 85 18


Om Entraction
Entraction är en internationell koncern inom den digitala spelindustrin.

Entraction erbjuder kompletta system för internetspel och driver via dotterbolag ett av världens största pokernätverk. Bolaget erbjuder partners mjukvaror för poker, betting, casino och bingo samt kringtjänster som webbdesign, spellicenser, drift, betalningslösningar, promotionverktyg och dygnetruntsupport till slutkunder.

Entraction Holding AB är listat på First North Premier och har ca 6 000 aktieägare. Bolagets Certified Advisor är Remium AB. Läs mer på www.entraction.com.

 


 

 

 

 

 

 


Attachments

Board_rec_swe_FINAL.pdf