Technopolis täyttää tänään 30 vuotta – merkkipäivää juhlitaan Oulussa


TECHNOPOLIS OYJ      LEHDISTÖTIEDOTE      22.3.2012 klo 9.00


Technopolis täyttää tänään 30 vuotta – merkkipäivää juhlitaan Oulussa

Technopolis täyttää 30 vuotta ja juhlii merkkipäiväänsä yhtiön kotikaupungissa Oulussa. Kolmen vuosikymmenen aikana oululaisesta meijeristä maailmalle ponnistanut yhtiö on 3000-kertaistanut taseensa ja kasvattanut tiloissaan työskentelevien henkilöiden määrän 140-kertaiseksi.

”Technopoliksen menestys vuodesta toiseen on perustunut yhtiön onnistuneeseen perusstrategiaan.
Strategia on luonut vakaan perustan nopealle kasvulle eikä toimintaa ole ollut tarvetta muuttaa vuosittain. Yhtiön toiminta läpinäkyvästi osana yhteiskuntaa ja eettisesti kestävällä arvopohjalla on luonut Technopolikselle hyvän maineen sidosryhmiensä keskuudessa”, arvioi hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen, joka toimi myös yhtiön toimitusjohtajana vuosina 1985‒2008.

Technopolis Oyj aloitti toimintansa Oulun Teknologiakylä Oy -nimisenä yhtiönä maaliskuussa 1982.
Ensimmäiset 4 000 neliömetrin suuruiset toimitilansa se hankki loppuvuodesta 1982 vuokratessaan käyttöönsä Valion entisen meijerin tilat Oulun Heinäpäästä. Viralliset avajaiset pidettiin maaliskuussa 1983. Tuolloin maitotuotteiden valmistuksen historiaa tihkuvassa punatiilirakennuksessa toimi 24 yritystä, joissa työskenteli 140 henkilöä. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Technopoliksen toimintaympäristöissä kolmessa maassa työskentelee runsaat 20 000 henkilöä ja 1 300 yritystä.

Jo aivan alkutaipaleella Technopolikselle oli selvää, että se laajentaisi toimintaansa.
Ensimmäinen askel tapahtui Oulussa, kun yhtiö avasi toimitilat Oulun Linnanmaalle vuonna 1986. Yliopiston kupeessa oleva alue oli kuin luotu kasvavaa elektroniikkateollisuutta varten. Aluetta voidaan tänäkin päivänä pitää hyvällä syyllä suomalaisen tietointensiivisen talouskasvun kehtona.

Nykyään yhtiöllä on Suomessa toimintaa kahdeksalla paikkakunnalla: Oulussa, Espoossa, Vantaalla, Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Lappeenrannassa.
Kussakin kaupungissa on useita toimipisteitä ja yhtiöllä on yhteensä 18 kampusta, joista kaksi on ulkomailla. Pietarin Pulkovon lentokenttäkampuksen investointipäätös tehtiin vuonna 2008 ja tilat avattiin vuonna 2010. Samana vuonna perustettiin yhteisyritys Tallinnaan, Technopolis Ülemiste. Kumpaakin kohdetta laajennetaan vuonna 2012. Laajennuksien pinta-ala on yhteensä yli 40 000 neliömetriä ja investointien yhteissumma yli 70 miljoonaa euroa.

”Technopoliksen oma kasvutarina on myös tarina suomalaisen tietointensiivisen talouden noususta.
On ollut hienoa olla osa tätä kasvun ihmettä. Viime vuosina talouden rakenne on ollut muuttumassa ja samoin Technopolis. Tämä yritys on edelleen erittäin kasvuhakuinen, ja haemme uutta kasvua uusilta sektoreilta sekä ulkomailta. Olemme täynnä intoa ja katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen”, sanoo toimitusjohtaja Keith Silverang.


Lisätietoja:

Pertti Huuskonen, hallituksen puheenjohtaja
Puh. 0400 680 816, sähköposti:
pertti.huuskonen@technopolis.fi

Keith Silverang, toimitusjohtaja
Puh. 040 566 7785, sähköposti:
keith.silverang@technopolis.fi

Kari Arokylän toimittama kirja ”Kertomus kasvusta” on saatavilla pyynnöstä sähköpostiosoitteesta
info@technopolis.fi tai 046 7120000


Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyritys.
Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää modernit liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille tarpeiden mukaan muunneltavat liiketoimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 20 000 ihmistä ja lähes 1 300 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 92,8 miljoonaa euroa ja käyttökate 47,5 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.