KBC Groep : KBC kondigt succesvolle plaatsing van nieuwe gewone aandelen aan


       
Persbericht - Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

DIT BERICHT MAG NOCH DIRECT NOCH INDIRECT GEPUBLICEERD OF VERSPREID WORDEN IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, CANADA, AUSTRALIË, JAPAN, ZUID-AFRIKA OF EEN ANDER LAND OF RECHTSGEBIED WAAR DAT EEN INBREUK ZOU VORMEN OP DE TOEPASSELIJKE WETGEVING

10 december 2012

  • KBC Groep N.V. ("KBC" of het "bedrijf") kondigt de succesvolle plaatsing aan van 58 835 294  gewone aandelen tegen 21,25 euro per aandeel wat resulteert in een bruto cashopbrengst van
    1 250 250 000 euro.  

  • Het aanbod bestond uit ongeveer 35,8 miljoen nieuwe gewone aandelen die op 13 december 2012 op de beurs genoteerd zullen worden en 23 miljoen nieuwe niet genoteerde aandelen die met een kernaandeelhouder (M.R.B.B. CVBA) geruild zullen worden tegen bestaande gewone aandelen in zijn bezit. Het is de bedoeling om deze nieuwe niet genoteerde aandelen te laten noteren tegen de jaarlijkse Aandeelhoudersvergadering van april 2013.  

  1. Details van het aanbod 

Na de kapitaalverhoging zal het geplaatst maatschappelijk kapitaal van KBC 1 250 250 000 euro bedragen, vertegenwoordigd door 58 835 294 aandelen zonder nominale waarde.

KBC en bepaalde vaste aandeelhouders zijn een lock-up van zes maanden overeengekomen, zij het met de gebruikelijke uitzonderingen en de mogelijkheid tot het geven van een pand voor bepaalde financieringen.

De verrekening is op 13 december 2012 gepland.

Johan Thijs, CEO van KBC groep: "De uitgifte werd vandaag goed ontvangen op de markt en we zijn tevreden met het succes van de transactie. Juist zoals met de succesvolle covered bonds-transactie enkele weken geleden zijn we erin geslaagd de bookbuilding op erg korte termijn te verwezenlijken en we stelden een gezonde appetijt van verschillende types institutionele beleggers. Bovendien werden de nieuwe aandelen uitgegeven tegen 21,25 euro wat overeenstemt met een disagio van enkel 9,5 % vergeleken met de slotkoers afgelopen vrijdag (23,47 euro). Dat is een duidelijk bewijs voor het vertrouwen van de institutionele beleggers in de fundamenten en het bankverzekeringsmodel van KBC. Het bevestigt onze positie als een van de best gekapitaliseerde, meest liquide en winstgevende financiële instellingen in Europa."

 

 

Contactgegevens:

Wim Allegaert, directeur Investor Relations, KBC-groep
Tel. +32 2 429 40 51, e-mail wim.allegaert@kbc.be

Viviane Huybrecht, directeur Communicatie Groep / woordvoerster KBC-groep
Tel. +32 2 429 85 45 e-mail pressofficekbc@kbc.be

Disclaimer

Dit bericht is enkel ter informatie en is niet bedoeld als, en zou niet mogen worden opgevat als een aanbod tot verkoop of verzoek tot aankoop van of inschrijving op enige effecten, en het aanbod van de KBC Groep-aandelen vormt geen publiek aanbod in enige jurisdictie, inclusief in België. Een publiek aanbod van effecten zou gedaan worden met behulp van een prospectus dat gedetailleerde informatie bevat over KBC Groep, inclusief financiële gegevens. Overeenkomstig de Prospectusrichtlijn (2003/71/EG, zoals gewijzigd door richtlijn 2010/73/EG) is geen prospectus vereist voor de uitgifte van de effecten beschreven in dit bericht. Een prospectus zal niet gepubliceerd worden in verband met het bookbuilden.
Dit bericht is uitsluitend bestemd voor verspreiding in lidstaten van de Europese Economische Ruimte aan personen die onder artikel 2(1)(e) van de Prospectusrichtlijn 2003/71/EG zoals gewijzigd door de richtlijn 2010/73/EG vallen en in het Verenigde Koninkrijk enkel aan professionele beleggers in de zin van artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (het 'Order'), personen bedoeld in artikel 49(2), (a) tot (d) van het Order (vennootschappen met een hoge nettowaarde, niet-geïncorporeerde verenigingen, enz.) en andere personen aan wie het rechtsgeldig kan worden gecommuniceerd (naar al deze personen wordt hierna samen verwezen als de 'relevante personen').  Personen die geen relevante personen zijn mogen op basis van de informatie met betrekking tot de transactie in dit bericht niet handelen, noch hierop steunen. Elke belegging of beleggingsactiviteit waarmee dit bericht verband houdt, is uitsluitend beschikbaar voor relevante personen en zal enkel betrekking hebben op relevante personen.
Dit bericht is niet bestemd voor publicatie of verspreiding, rechtstreeks of onrechtstreeks, in of naar de Verenigde Staten (inclusief haar gebieden en overzeese gebieden, enige Staat van de Verenigde Staten en het District van Colombia), Australië, Canada, Japan, Zuid-Afrika of enige ander staat of jurisdictie waar dat onwettig zou zijn.  De verspreiding van dit bericht kan beperkt zijn door de wet in bepaalde jurisdicties en personen in wiens bezit enig document of andere informatie waarnaar hierin wordt verwezen zou komen, zouden zich moeten informeren over zulke beperking en die naleven. Het niet-naleven van deze beperkingen kan een inbreuk inhouden op de effectenwetgeving van enige zulke jurisdicties.
Bepaalde verklaringen in dit bericht, alsook de mondelinge verklaringen die mogelijk kunnen gedaan worden door KBC Groep, of door de functionarissen, directeurs of werknemers die handelen voor hun rekening in verband met het voorwerp van dit bericht, vormen of zijn gebaseerd op toekomstgerichte verklaringen.  De toekomstgerichte verklaringen worden voorafgegaan door, gevolgd door of bevatten de woorden "zou kunnen", "zullen", "zouden", "verwachten", "voorzien", "bedoelen", "plannen", "uitstippelen", "inschatten", "anticiperen", "geloven", "hopen", "kunnen", "is bedoeld voor", of gelijkaardige woordgroepen. Deze toekomstgerichte verklaringen bevatten een aantal gekende en ongekende risico's, onzekerheden en andere factoren, waarvan vele moeilijk te voorspellen zijn en algemeen buiten de controle van KBC Groep vallen, die ervoor kunnen zorgen dat de actuele resultaten van KBC Groep en uitkomsten materieel verschillen van de historische resultaten of van enige toekomstige resultaten uitgedrukt of bedoeld door zulke toekomstgerichte verklaringen.  Toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing op de dag waarop ze worden gedaan. KBC Groep verbindt zich er niet toe om deze publiek aan te passen of enige herziening vrij te geven van deze toekomstgerichte verklaringen om de gebeurtenissen of omstandigheden te reflecteren na de datum van dit bericht of om enige wijziging aan te geven in de verwachtingen van KBC Groep die daarop betrekking heeft.
Dit bericht vormt geen aanbod tot verkoop of een verzoek tot aanbod van aankoop van enige effecten van KBC Groep, noch zal enige verkoop van effecten plaatshebben in enige jurisdictie waarin dergelijk aanbod, verzoek of verkoop niet is toegestaan of enige persoon of entiteit waaraan men niet wettig dergelijk aanbod of verzoek kan doen of waaraan men niet wettig kan verkopen. Dit bericht is geen aanbod tot verkoop van effecten in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan, Zuid-Afrika of in enige andere jurisdictie waar dergelijk aanbod of verzoek onwettig is.
De effecten die hierin worden vermeld, werden niet en zullen niet geregistreerd worden overeenkomstig de U.S. Securities Act van 1933 (de 'Securities Act') of bij enige regulatoire autoriteit voor effecten of enige staat of andere jurisdictie van de Verenigde Staten en mag niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten tenzij overeenkomstig de registratie of enige vrijstelling van de registratievereisten overeenkomstig de Securities Act.  Er zal geen publiek aanbod van effecten zijn in de Verenigde Staten.
J.P. Morgan Securities plc handelt exclusief voor KBC Groep en voor niemand anders in verband met het bookbuilden.  J.P. Morgan Securities plc zal niemand anders beschouwen (ongeacht of deze dit bericht ontvangt of niet) als een cliënt in verband met het bookbuilden en zal ten aanzien van niemand anders dan KBC Groep verantwoordelijk zijn voor het voorzien van bescherming die zij verstrekt aan haar cliënten noch voor het geven van advies in verband met het bookbuilden of enige transactie, aangelegenheid of regeling waarnaar wordt verwezen in dit bericht.

*   Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving  voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.


Attachments

KBCpricing_nl