UPM:n edeltäjäyhtiöiden pörssilistautumisesta sata vuotta


(UPM, Helsinki, 1.9.2015) – UPM:n pörssitaival täyttää sata vuotta. UPM:n edeltäjäyhtiöt Aktiebolaget Walkiakoski sekä Kymmene Ab listautuivat Helsingin pörssiin elo-syyskuussa 1915. Listautuminen kertoo Suomen teollistumisesta ja talouskasvusta, kun ensimmäinen maailmansota oli luonut noususuhdanteen suomalaiselle teollisuudelle. Metsäteollisuusyritykset halusivat kasvaa nopeasti ja saada lisärahoitusta investointeihin. Moni merkittävä suomalainen metsäyhtiö kuten Kymi, Yhtyneet Paperitehtaat, Kaukas, Kajaani, Schauman, Rosenlew, Raf. Haarla ja Rauma-Repola, on vuosien mittaan sulautunut nykyiseen UPM-konserniin.

Tänään UPM on globaali bio- ja metsäteollisuusyhtiö, joka tarjoaa uusiutuvista materiaaleista valmistettuja tuotteita ja vähäpäästöistä energiaa. UPM:n liiketoimintojen hyvä tulos, vahva rahavirta ja toimialallamme erinomainen tase mahdollistavat sen, että yhtiö voi samanaikaisesti jakaa houkuttelevaa osinkoa, toteuttaa kohdennettuja kasvuhankkeita ja tarttua strategisiin tilaisuuksiin.

”Sijoittajaa kiinnostaa aina, kuinka yhtiö luo arvoa nyt ja tulevaisuudessa. Luomme kestäviä ratkaisuja, joista monet korvaavat uusiutumattomia materiaaleja. Panostamme merkittävästi liiketoimintojen kasvuun ja uudistamiseen ja kehitämme uusia tuotteita, joista viimeisimpänä esimerkkinä toukokuussa markkinoille tuotu uusiutuva puupohjainen diesel,” UPM:n sijoittajasuhdejohtaja Mika Mikkola toteaa.

Mielenkiinto uudistuvaan yhtiöön on säilynyt. UPM:n osake on yksi Helsingin pörssin vaihdetuimmista. Sillä on laaja, 67 prosentin ulkomaalaisomistus samalla kun se on säilyttänyt vahvan kotimaisen yksityisomistuksen. UPM:llä on noin 86 000 osakkeenomistajaa Suomessa.

Lisätietoja:
Sijoittajasuhdejohtaja Mika Mikkola, puh. 040 595 3202

UPM, Mediasuhteet
puh. 040 588 3284
ma-pe klo 9-16
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News
www.facebook.com/UPMGlobal
www.linkedin.com/company/upm-kymmene

UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 20 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

Aktiebolaget Walkiakosken tehdasalue vuonna 1915. Vas. Tervasaaren sulfaattisellutehdas, taustalla Myllysaaren paperitehdas. Kymin paperitehtaan paperikone 6 1920-luvulla.