Athena IT-Group: Forslag om sletning af Athena IT-Group A/S´ aktier fra handel på Nasdaq OMX Copenhagen A/S, First North


Bestyrelsen i Athena IT-Group A/S skal hermed meddele, at bestyrelsen har besluttet at søge selskabets aktier slettet fra handel på Nasdaq OMX Copenhagen A/S, First North (”First North”). 

Selskabets aktier blev noteret på First North med den intention, at det skulle være muligt for selskabets aktionærer og interesserede købere at få nem adgang til at handle med selskabets aktier.

Bestyrelsen kan imidlertid konstatere, at der siden selskabets aktier blev optaget til handel i 2007 har været et meget begrænset antal handler med selskabets aktier på First North.

Derudover kan bestyrelsen konstatere, at de økonomiske og arbejdsmæssige konsekvenser af en fortsat optagelse til handel på First North er store. Det medfører blandt andet ikke uvæsentlige omkostninger til First North samt til selskabets Certified Adviser hvert år. Herudover er der omkostninger i forbindelse med overholdelse af de omfattende regnskabsmæssige og juridiske forpligtelser samt omkostninger og ressourcer i forbindelse med overholdelse af First North Rulebook og indberetning overfor First North.

Endelig er det bestyrelsens opfattelse, at en fortsat notering vil begrænse selskabets mulighed for at skabe vækst og aktionærværdi i et marked præget af konsolidering og opkøb, og at en fortsat notering kan være konkurrencehæmmende for selskabet i forhold til de af selskabets konkurrenter, der ikke er underlagt tilsvarende krav om åbenhed.

Bestyrelsen finder derfor, at vilkårene for en fortsat optagelse af selskabets aktier til handel på First North og hensigtsmæssigheden heraf ikke står mål med de økonomiske og arbejdsmæssige omkostninger. Det er derfor opfattelsen, at det vil være i alle aktionærers interesse at anmode First North om sletning af selskabets aktier fra handel på First North.

Bestyrelsen vil derfor på selskabets ordinære generalforsamling den 23. oktober 2015 stille forslag om, at selskabets aktier slettes fra handel på First North. 

Vedtagelse af bestyrelsens forslag om sletning af selskabets aktier fra handel på First North kræver tiltrædelse af mindst 2/3 såvel af de afgivne stemmer som af den på generalforsamlingen repræsenterede stemmeberettigede aktiekapital.

Såfremt forslag om afnotering bliver vedtaget med den fornødne majoritet vil bestyrelsen herefter ansøge First North om en sletning af selskabets aktier fra handel på First North.

Efter godkendelse fra First North vil der følge en karensperiode på 10 uger inden afnoteringen er gennemført. I denne periode vil aktierne fortsat kunne handles på First North, og selskabet vil i den pågældende periode tilbyde, at selskabets aktionærer kan tilbagesælge deres aktier til selskabet til kurs 12,50, hvilket er højere end dagens lukkekurs.

Aktionærer, der ikke ønsker at sælge deres aktier i selskabet forud for afnoteringen, fortsætter som aktionærer i det unoterede selskab. Bestyrelsen gør i den forbindelse opmærksom på, at selskabets aktier også efter en afnotering vil være registeret i Værdipapircentralen ligesom Computershare også fremadrettet vil fungere som selskabets ejerbogsfører. Aktionærernes egne pengeinstitutter vil således også fremadrettet kunne afvikle eventuelle handler og der ændres ikke på aktiernes status som dematerialiserede aktier.

Endelig gør bestyrelsen opmærksom på, at de tilbageværende aktionærer også efter afnoteringen af selskabets aktier fra First North løbende via selskabets hjemmeside vil modtage oplysninger om forhold, som selskabets bestyrelse vurdere til at være af væsentlig betydning. Bestyrelsen vil opfordre alle aktionærer, der ikke har registreret/navnenoteret deres aktier, om at foretage registreringen, så bestyrelsen i undtagelses­tilfælde kan komme i kontakt med alle aktionærer.

Bestyrelsens forslag om sletning af selskabets aktier fra handel på First North vil blive yderligere uddybet i indkaldelsen til den ordinære generalforsamling, der forventes offentliggjort den 1. oktober 2015.

Med venlig hilsen
Athena IT-Group A/S

På bestyrelsens vegne
Helge Munk, bestyrelsesformand

Yderligere information:

Jens Erik Thorndahl, CEO
Athena IT-Group A/S
Munkerisvej 1
5230 Odense M
www.athena.dk
Telefon: +45 70 25 30 30
Mobil: +45 28 25 50 96

Certified Adviser
PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab
Strandvejen 44
2900 Hellerup
Att.: Jan Hetland Møller
Telefon: +45 39 45 39 45

 

 

 


Attachments

First North meddelelse nr. 148.pdf