Dėl „Lietuvos energija“, UAB priimtų sprendimų dėl AB „Energijos skirstymo operatorius“


Vilnius, Lietuva, 2015-12-18 14:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Akcinė bendrovė „Lietuvos dujos“, kodas 120059523, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, LT-03212 Vilnius. Bendras akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 290 685 740; ISIN kodas - LT0000116220.

AB „Lietuvos dujos“ (toliau – Bendrovė), informuoja, kad 2015 m. gruodžio 18 d. Bendrovė gavo „Lietuvos energija“, UAB (toliau – Lietuvos energija), kuri valdo  96,64 proc. Bendrovės akcijų, raštą, kuriame buvo pateikta informacija apie Lietuvos energijos Stebėtojų tarybos priimtus sprendimus.

Rašte nurodyta, kad Lietuvos energijos Stebėtojų taryba 2015 m. gruodžio 18 d. posėdyje pritarė Lietuvos energijos valdybos pateiktai Liudo Liutkevičiaus kandidatūrai į AB „Energijos skirstymo operatorius“ (juridinio asmens kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius) valdybą (valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius). Liudas Liutkevičius šiuo metu eina Bendrovės valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas.

Bendrovė primena, kad 2015 m. gruodžio 3 d. įvykusiuose Bendrovės ir AB LESTO neeiliniuose visuotiniuose akcininkų susirinkimuose buvo priimti sprendimai reorganizuoti šias bendroves sujungimo būdu, įsteigiant naują juridinį asmenį – AB „Energijos skirstymo operatorius“. Tą pačią dieną įvykusiuose AB „Energijos skirstymo operatorius“ Stebėtojų tarybos ir valdybos posėdžiuose į AB „Energijos skirstymo operatorius“ valdybą bei valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas buvo išrinktas Aidas Ignatavičius.

2015 m. gruodžio 8 d. buvo paskelbti reorganizuojamų AB „Lietuvos dujos“ ir AB LESTO pranešimai apie esminį įvykį, kuriais pranešta apie AB LESTO ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Aido Ignatavičiaus atsistatydinimą iš pareigų nuo 2016 m. sausio 1 d., atsižvelgiant į tai, kad tą pačią dieną jis buvo išrinktas UAB „Vilniaus vandenys“ generaliniu direktoriumi.

Bendrovė informuoja, kad artimiausiu metu teisės aktų nustatyta tvarka bus inicijuojami visi veiksmai, susiję su Liudo Liutkevičiaus paskyrimu į AB „Energijos skirstymo operatorius“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas.

Apie visus tolesnius veiksmus ir priimtus sprendimus Bendrovė viešai paskelbs teisės aktų nustatyta tvarka.

Informacija nekonfidenciali.

         Komunikacijos vadovė Laura Šebekienė, tel. +370 633 99940.