„Lietuvos dujų“ nekilnojamąjį turtą įsigijo „Lietuvos energijos“ grupės įmonė NT Valdos


Vilnius, Lietuva, 2015-12-23 15:47 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Akcinė bendrovė „Lietuvos dujos“, kodas 120059523, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, LT-03212 Vilnius. Bendras akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 290 685 740; ISIN kodas - LT0000116220.

Didinant veiklos efektyvumą, taupant kaštus ir atsižvelgiant į energetikos įmonių grupėje „Lietuvos energija“  vyraujančią praktiką įmonėms telktis į pagrindinės veiklos vykdymą, grupės įmonės – „Lietuvos dujos“ ir NT Valdos sudarė pirkimo-pardavimo sutartį, kuria NT Valdos įsigijo „Lietuvos dujų“ nekilnojamąjį netechnologinį turtą – biurų pastatus, sandėlius, garažus ir kita. Turto pardavimo sandorio vertė – 16,5 mln. eurų. Turtas parduotas už nepriklausomų turto vertintojų „OberHaus“ ir „Matininkai“ nustatytą turto rinkos vertę. 

„2015 m. įgyvendinus „Lietuvos dujų“ veiklos valdymo pertvarką, įmonėje buvo atlaisvinta dalis valdomų pastatų ploto ir atsisakyta pastatų priežiūros specialistų. Įgyvendinę organizacinius pokyčius ir toliau matome galimybių efektyvinti veiklą. Netechnologinio turto valdymas ir administravimas nėra pagrindinė bendrovės veikla, tolesnis jo eksploatavimas taptų ekonomiškai nenaudingas, todėl bendrovės valdyba priėmė sprendimą turtą parduoti“, –  sako Liudas Liutkevičius, „Lietuvos dujų“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

Ruošiantis „Lietuvos dujų“ ir LESTO sujungimui, įvyksiančiam 2016 m. sausio 1 d., įmonių reorganizavimo sąlygose buvo numatyta, kad vykdant įmonių pertvarkymą planuojama atsisakyti dalies su „Lietuvos dujų“ pagrindine veikla nesusijusio turto, jį perleidžiant atlygintinai, rinkos verte.

Pardavus turtą, bus vykdomas patalpų, reikalingų tiesioginės veiklos vykdymui, nuomos pirkimas. Tokiu būdu įmonė įgaus daugiau lankstumo reaguojant į patalpų ploto poreikį. Ploto bus galima nuomotis tiek, kiek reikės veiklos vykdymui užtikrinti. Paskaičiuota, kad šis organizacinis pokytis nuo 2016 m. leis bendrovei sumažinti reguliuojamas sąnaudas ir sutaupyti apytiksliai iki 1 mln. eurų per metus.

Turto pirkimo-pardavimo sandorį su „Lietuvos dujomis“ sudariusi bendrovė NT Valdos yra viena didžiausių turto valdymo bendrovių, teikianti nekilnojamojo turto ir transporto nuomos paslaugas visoje Lietuvoje. NT Valdos priklauso „Lietuvos energijos“ įmonių grupei.

Vadovaujantis Finansų ministro patvirtintomis Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės korporatyvinio valdymo gairėmis, šiuo veiksmu visiškai baigiamas „Lietuvos dujų“ integravimo į „Lietuvos energijos“ įmonių grupę procesas. Per 2015 m. siekdama išgryninti veiklą, bendrovė „Lietuvos dujos“ įgyvendino daugiau kaip 25 struktūrinius, organizacinius, funkcinius ir valdymo pokyčius, leidusius efektyviau veikti įmonei ir nuo ateinančių metų kasmet sutaupyti apie 2,3 mln. eurų.

         Komunikacijos vadovė Laura Šebekienė, tel. +370 633 99940