TORM overvejer mulig omstrukturering af koncernen


TORM A/S (“Selskabet” eller ”TORM A/S”) overvejer at flytte selskabets hovedsæde til England (”Koncernomstruktureringen”). Formålet med Koncernomstruktureringen er at forbedre TORM-koncernens position på kapitalmarkederne, tiltrække en bredere og mere diversificeret international investorkreds og facilitere en mulig dobbeltnotering i USA. Selskabet vurderer, at en ny engelsk holdingstruktur vil medvirke til dette, da det engelske juridiske system, corporate governance struktur og skattesystem i kombination fremadrettet vil være fordelagtigt for TORM A/S’ investorkreds.

Til formål for Koncernomstruktureringen har Selskabets hovedaktionær OCM Njord Holdings S.à r.l. (“OCM Njord”) stiftet et helejet datterselskab, TORM plc. TORM A/S er blevet informeret om, at TORM plc har til hensigt at tilbyde alle aktionærer i TORM A/S at få ombyttet deres aktier i TORM A/S til aktier i TORM plc i forholdet en-til-en og på væsentligt samme vilkår (”Ombytningstilbuddet”). Som en del af Ombytningstilbuddet gives alle warrantindehavere i TORM A/S mulighed for at modtage warrants på væsentligt samme vilkår i TORM plc i forholdet en-til-en. Indehavernes eksisterende warrants overføres ved ombytningen til TORM A/S. De af Selskabets medarbejdere og Selskabets CEO, betinget af tildeling, der har fået tildelt Restricted Stock Units i TORM A/S, vil få tildelt optioner i TORM plc med tilsvarende vilkår.

Eksisterende minoritetsrettigheder vil i al væsentlighed blive bevaret med visse fornødne ændringer, der afspejler plc strukturen og den fremtidige forøgede aktionærkreds. De generalforsamlingsvalgte medlemmer af TORM A/S’ bestyrelse vil sammen med TORM A/S’ direktør udgøre bestyrelsen i TORM plc. Efter gennemførelsen af Ombytningstilbuddet vil TORM plc være TORM A/S’ moderselskab og fortsat udøve samme virksomhed, som TORM-koncernen gør i dag.

TORM plc har ved udarbejdelsen af Ombytningstilbuddet opnået bindende tilsagn om accept af Ombytningstilbuddet fra visse aktionærer og warrantindehavere i TORM A/S for de A-aktier og warrants i TORM A/S, som aktionærerne og warrantindehaverne besidder på tidspunktet for accepten af Ombytningstilbuddet. Disse bindende tilsagn repræsenterer 79% af TORM A/S A-aktier og 68% af TORM A/S warrants. Derudover har aktionærer som repræsenterer 4% af TORM A/S’ A-aktier og warrantindehavere i TORM A/S som repræsenterer 3% af TORM A/S warrants afgivet ikke-bindende tilsagn om accept af Ombytningstilbuddet.

Efter gennemførelsen af Ombytningstilbuddet, der vil være betinget af opfyldelsen eller frafald af sædvanlige betingelser, vil A-aktierne i TORM plc blive optage til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen A/S. TORM plc har til hensigt at gennemføre en tvangsindløsning af de resterende minoritetsaktionærer i TORM A/S og afnotere TORM A/S’ A-aktier fra Nasdaq Copenhagen A/S, under forudsætning af at minimumsbetingelsen for accept opnås (og ikke frafaldes). En separat finansiering vil være påkrævet for at gennemføre tvangsindløsningsprocessen, og en af Gruppens långivere har opnået fornødent kreditkomitétilsagn til en sådan finansiering.

TORM A/S har opnået støtte fra Selskabets långivere til at implementere Koncernomstruktureringen. TORM A/S har endvidere indhentet godkendelse fra SKAT, der bekræfter, at danske skattepligtige aktionærer i TORM A/S kan ombytte A-aktier i TORM A/S til A-aktier i TORM plc, uden at gennemførelsen af Ombytningstilbuddet udløser skattemæssige forpligtelser i Danmark.

Efter gennemførelsen af Ombytningstilbuddet vil TORM plc overveje en mulig børsnotering af Selskabets A-aktier på New York Stock Exchange (jf. selskabsmeddelelse nr. 35 af 11. november 2015). Timingen af et sådant udbud i USA vil afhænge af markedsforholdene.

Bestyrelsen i TORM A/S forventer, at Koncernomstruktureringen vil understøtte TORM-koncernens forretningsstrategi og forsatte vækst.

   

 

 

KONTAKT                                                                                                                TORM A/S

Jacob Meldgaard, CEO, tlf.: +45 3917 9200                                                              Tuborg Havnevej 18

                                                                                                                                   DK-2900 Hellerup, Danmark

                                                                                                  Tlf.: +45 3917 9200 / Fax: +45 3917 9393

                                                                                                                                   www.torm.com

 

 

OM TORM
TORM er en af verdens førende transportører af raffinerede olieprodukter. Rederiet driver en samlet flåde på ca. 80 moderne skibe med høje krav om sikkerhed, miljøansvar og kundeservice. TORM blev grundlagt i 1889. Selskabet har aktiviteter i hele verden og hovedkontor i København. TORM er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen (symbol: TORM A). For yderligere oplysninger, se venligst www.torm.com.

SAFE HARBOR FREMADRETTEDE UDSAGN
Emner behandlet i denne selskabsmeddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn i denne selskabsmeddelelse afspejler vores nuværende syn på fremtidige begivenheder og finansiel præstationsevne og kan omfatte udtalelser vedrørende planer, mål, strategier, fremtidige begivenheder eller præstationsevne og underliggende forudsætninger og andre udsagn end udsagn om historiske fakta. Ord og vendinger som "mener",  "forventer", "har til hensigt", "skønner", "forudser", "planlægger", "mulig", "kan", "kunne", "afventer" og lignende angiver generelt, at der er tale om fremadrettede udsagn.

De fremadrettede udsagn i denne meddelelse er baseret på en række forudsætninger, hvoraf mange igen er baseret på yderligere forudsætninger, herunder, men ikke begrænset til, ledelsens behandling af historiske driftsdata, data indeholdt i vores databaser, samt data fra tredjeparter. Selv om Selskabet mener, at disse forudsætninger var rimelige, da de blev udformet, kan Selskabet ikke garantere, at det vil opnå disse forventninger, idet forudsætningerne er genstand for væsentlige usikkerhedsmomenter, der er umulige at forudsige og er uden for vores kontrol. 

Vigtige faktorer, der efter vores mening kan medføre, at resultaterne afviger væsentligt fra dem, der er omtalt i de fremadrettede udsagn, omfatter verdensøkonomiens og enkeltvalutaers styrke, udsving i charterrater og skibsværdier, ændringer i efterspørgslen efter ”ton-mil” på olie fragtet med olietankere, effekten af ændringer i OPECs produktionsniveau og det globale forbrug og oplagring af olie, ændringer i efterspørgslen, der kan påvirke timecharterers holdning til planlagt og ikke-planlagt dokning, ændringer i TORMs driftsomkostninger, herunder bunkerpriser, doknings- og forsikringsomkostninger, ændringer i reguleringen af skibsdriften, herunder krav om dobbeltskrogede tankskibe eller handlinger foretaget af regulerende myndigheder, muligt ansvar fra verserende eller fremtidige søgsmål, generelle politiske forhold, såvel nationalt som internationalt, potentielle trafik- og driftsforstyrrelser i shippingruter grundet ulykker, politiske begivenheder eller terrorhandlinger. 

I lyset af disse risici og usikkerheder, bør man ikke lægge for stor vægt på de fremadrettede udsagn i denne meddelelse, fordi de er udsagn om begivenheder, som ikke med sikkerhed vides at forekomme, som beskrevet eller overhovedet. Disse fremadrettede udsagn er ikke garantier for vores fremtidige indtjening, og ​​vores resultater og fremtidige udvikling kan variere væsentligt fra forventningerne i de fremadrettede udsagn. 

Selskabet påtager sig ingen forpligtelse til at offentliggøre eventuelle ændringer til disse fremadrettede udsagn, som afspejler begivenheder eller omstændigheder efter datoen for offentliggørelsen, eller at afspejle forekomsten af ​​uventede begivenheder, undtaget i det omfang det kræves af gældende lov eller bestemmelse.                                                          


Attachments

05-2016 -TORM overvejer mulig omstrukturering af koncernen - DK.pdf