Nordjyske Banks bestyrelse offentliggør redegørelse med fordele og ulemper ved Jyske Banks købstilbud på Nordjyske Bank


  • Bestyrelsen vurderer, at en fusion med Ringkjøbing Landbobank er mere attraktiv end Jyske Banks købstilbud.
  • En fusion med Ringkjøbing Landbobank vil være en god, bæredygtig fremtidig løsning for bankens aktionærer og alle bankens øvrige interessenter.
  • Bestyrelsen anbefaler, at aktionærerne stemmer for en fusion.
  • Der er indgået aftale mellem Jyske Bank og Nykredit-koncernen om Nykredit-koncernens køb af Jyske Banks aktier i Ringkjøbing Landbobank efter den foreslåede fusion.
  • Jyske Bank har samtidig meddelt, at de støtter fusionen. Nordjyske Banks bestyrelse har vurderet indholdet af Jyske Banks frivillige betingede købstilbud, som blev annonceret den 13. marts 2018 og offentliggjort den 6. april 2018. Det uinviterede købstilbud betød, at banken stod i en helt ny situation, hvor bestyrelsen vurderede, at det var dens ansvar over for aktionærerne at vurdere, om banken på nogen måde – selv eller sammen med andre – ville være i stand til at skabe en tilsvarende værdi på kort eller mellemlangt sigt. Det har ligget bestyrelsen på sinde at få afsøgt forskellige alternative muligheder for at varetage bankens og aktionærernes interesser bedst muligt og at lade aktionærerne tage stilling til, om de ønsker andet end et selvstændigt Nordjyske Bank. Disse undersøgelser førte til, at Nordjyske Bank den 18. april 2018 indgik aftale om en fusion med Ringkjøbing Landbobank. Den samlede bestyrelse vurderer, at en fusion med Ringkjøbing Landbobank er mere attraktiv for aktionærerne fra et finansielt synspunkt – og generelt mere attraktivt for bankens øvrige interessenter – end købstilbuddet fra Jyske Bank. Bestyrelsen anbefaler derfor, at aktionærerne i Nordjyske Bank stemmer for den foreslåede fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank og dermed ikke accepterer Jyske Banks købstilbud. Læs mere om bestyrelsens vurdering af fordele og ulemper ved Jyske Banks købstilbud i vedhæftede redegørelse. Derfor anbefaler bestyrelsen en fusion med Ringkjøbing Landbobank
    Fusionen vil skabe en af Danmarks mest effektive banker med et solidt kapitalgrundlag, stærke produkter og dygtige medarbejdere, der kan leve op til kundernes ønsker og krav om ydelser og rådgivning af høj kvalitet.

Det er bestyrelsens opfattelse, at der med den foreslåede fusion med Ringkjøbing Landbobank er fundet en god, bæredygtig fremtidig løsning for bankens aktionærer og alle bankens øvrige interessenter, herunder kunder, medarbejdere og lokalsamfundet. Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har arbejdet tæt sammen i mere end 25 år, er næsten lige store og deler på mange måder kultur, holdninger og tilgang til det at drive en lokal bank. De to banker er på samme IT-platform, anvender en række af de samme produktleverandører, og de to filialnet supplerer hinanden helt uden overlap.

Fusionen udgør derfor et attraktivt strategisk match, som vil skabe en endnu stærkere jysk bank. Begge banker er udprægede relationsbanker med en meget høj kundetilfredshed og et godt omdømme. Bestyrelsen i begge banker forventer, at der i fællesskab kan skabes synergier og endnu mere værdi til aktionærerne.

Læs mere om fusionsaftalen i Nordjyske Banks selskabsmeddelelse nr. 09.2018.

Bestyrelsen har i dag modtaget orientering om, at Jyske Bank og Nykredit-koncernen har indgået aftale om Jyske Banks afhændelse af de aktier i Ringkjøbing Landbobank, som Jyske Bank vil modtage i forbindelse med gennemførelse af den foreslåede fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Bestyrelsen har samtidig modtaget meddelelse fra Jyske Bank om, at Jyske Bank støtter fusionen og vil stemme for fusionen på Nordjyske Banks ekstraordinære generalforsamling.

Bestyrelsen anbefaler, at aktionærerne læser den vedhæftede redegørelse i sin helhed.

Man kan stadig stemme for fusionen, selvom man har accepteret Jyske Banks købstilbud
Aktionærer, der allerede har accepteret købstilbuddet fra Jyske Bank, kan stadig stemme for en fusion med Ringkjøbing Landbobank. De ekstraordinære generalforsamlinger, som skal tage stilling til fusionen, finder sted inden købstilbuddet eventuelt måtte blive gennemført. Det er bestyrelsens vurdering, at købstilbuddet fra Jyske Bank vil falde bort, hvis fusionen med Ringkjøbing Landbobank bliver vedtaget.

Yderligere oplysninger
Eventuelle spørgsmål til denne meddelelse kan ske til formand Mads Hvolby på telefon 4053 2631.

 Bilag: Redegørelse med fordele og ulemper ved Jyske Banks købstilbud på Nordjyske Bank

Vedhæftede filer


Attachments

16.2018 Selskabsmeddelelse med redegørelse for købstilbud 16.2018 Redegørelse med fordele og ulemper ved Jyske Banks købstilbud