Baltic RE Group paraksta ilgtermiņa konsultatīvo līgumu ar Vesta Consulting zaļā kursa stratēģijas īstenošanai


2022. gada sākumā AS Baltic RE Group (Baltic RE Group) un UAB Vesta Consulting (Vesta) parakstīja ilgtermiņa sadarbības līgumu par profesionālām konsultācijām nekustamo īpašumu attīstības ilgtspējības risinājumu jautājumos, kā arī par ilgtspējības mērķu sasniegšanas apliecināšanu saskaņā ar starptautiski atzītām videi draudzīgo ēku standartu sertifikācijas sistēmām.

Saistībā ar iepriekšminēto pēc pirmo izvirzīto mērķu sasniegšanas, ko paredzēts paveikt nākamajos 6 mēnešos, Vesta uzņemsies Baltic RE Group un tās meitasuzņēmumu ilgtspējas stratēģiskā konsultanta lomu.

Ēvalds Savickis (Evaldas Savickis), Vesta dibinātājs un izpilddirektors, atklāj: “Pieeja uzņēmuma perspektīvas izvērtēšanai ir ilgtspējīga uzņēmuma pazīme. Ilgtspējīgs uzņēmums vienmēr izvērtē savu darbību un to ietekmi uz vidi ilgtermiņā – tam ir svarīgi radīt vērtību gan uzņēmumam, gan sabiedrībai, darbiniekiem, biznesa partneriem un citām ieinteresētajām pusēm, neizslēdzot nevienu elementu. Vairs nepietiek tikai rakstīt, ka esi ilgtspējīgs, drošs, videi draudzīgs – tas ir jāpierāda. Esam pagodināti par iespēju sadarboties ar Baltic RE Group.”

Vesta ir vadošais konsultants Baltijā ilgtspējības risinājumu un inženierpakalpojumu nodrošināšanā ēku un īpašumu apsaimniekošanas procesā, veidojot veselīgu vidi un palielinot peļņu ilgtermiņā. Vesta ir vienīgais spēlētājs Baltijā, kas ir tiesīgs izsniegt ēku BREEAM, LEED, EDGE, WELL un FITWEL sertifikātus un atbalstīs Baltic RE Group izaicinājumos kļūt ilgtspējīgākiem, kas ir uzņēmuma pamatstratēģija, papildus fokusējoties uz optimizētu energoefektivitāti.

Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca), Baltic RE Group dibinātājs un izpilddirektors, saka: “Mēs esam lepni sadarboties ar tādu tirgus līderi kā Vesta, kura neapšaubāmi augstā profesionalitāte un pieredze palīdzēs mūsu stratēģijas īstenošanā. Šī iemesla dēļ mēs meklējām ilgtermiņa sadarbību un izvēlējāmies sadarboties ar labāko spēlētāju Baltijā. Baltic RE Group plāno investēt un galvenā investīciju pamatnostādne – gan īpašumu izvēlē, gan renovācijas/rekonstrukcijas kritērijos – būs saistīta ar vides ilgtspējību un darbinieku labklājību.”

Baltic RE Group ir nekustamo īpašumu investors, kurš kopš 2008. gada specializējas augstvērtīgu nekustamo īpašumu iegādē un pārvaldīšanā. Kā viens no tirgus līderiem Baltijas premium klases īpašumu segmentā, Baltic RE Group savās ēkas ievieš labākos tirgū pieejamos vides ilgtspējības standartus, kas veicina arī šo ēku lietotāju labklājību.