Indkaldelse til ordinær generalforsamling


Aarhus, den 4. oktober 2023

NASDAQ OMX Copenhagen A/S

Meddelelse nr. 22/2023

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

AGF A/S, CVR-nr. 83 83 99 10, afholder generalforsamling

torsdag den 26. oktober 2023 kl. 16.00

I Ceres Park, PR electronics Lounge, 2.sal, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

Dagsorden:

  1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år
  2. Fremlæggelse af revideret årsrapport
  3. Godkendelse af årsrapporten, herunder beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendte årsrapport, samt meddelelse af decharge for direktion og bestyrelse
  4. Behandling af forslag fra aktionærer og bestyrelse
    1. Forslag om vejledende afstemning om godkendelse af den fremlagte vederlagsrapport. 
    2. Bemyndigelse til kapitalforhøjelse
    3. Bemyndigelse til at udstede warrants samt foretage den dertil hørende kapitalforhøjelse
  5. Valg af medlemmer til bestyrelsen
  6. Valg af revisor
  7. Eventuelt

Ad 4:

4a: Forslag om vejledende afstemning om godkendelse af vederlagsrapport. 
I overensstemmelse med Erhvervsstyrelsens vejledning om selskabslovens krav til børsnoterede selskabers vederlagspolitik og vederlagsrapport har bestyrelsen udarbejdet en vederlagsrapport, der giver et samlet overblik over den aflønning, som de enkelte ledelsesmedlemmer er tildelt i løbet af det seneste regnskabsår. 
Den foreslåede vederlagsrapport kan findes på selskabets hjemmeside AGF.dk. 

4b: Bemyndigelse til kapitalforhøjelse
Bestyrelsen er bemyndiget til i perioden indtil 25. oktober 2033 ad en eller flere omgange at forhøje selskabets aktiekapital med A-aktier og/eller B-aktier med indtil nom. kr. 100.000.000,00 kr. Kapitalforhøjelse skal ske med fortegningsret for AGF A/S’ til enhver tid værende aktionærer, medmindre aktierne udbydes i fri tegning til markedskurs. Forhøjelse af kapitalen kan helt eller delvist ske på anden måde end ved kontant indbetaling, herunder apportindskud eller ved konvertering af gæld til aktiekapital.

For de nye A– og B-aktier skal gælde samme regler som for de hidtidige A- og B-aktier i selskabet

De nye aktiers forvaltningsmæssige og økonomiske rettigheder i selskabet indtræder på det tidspunkt, hvor aktierne er fuldt indbetalte.

Bestyrelsen bemyndiges til at foretage de ændringer i selskabets vedtægter, som måtte være nødvendige som følge af udnyttelsen af denne bemyndigelse.

4c: Bemyndigelse til at udstede warrants samt foretage den dertil hørende kapitalforhøjelse
Bestyrelsen har bemyndigelse til at udstede aktieoptionsprogrammer i det omfang, det er mest givende for selskabet – se nærmere i bilag 1.

Ad 5: Valg af bestyrelsesmedlemmer
Alle bestyrelsesmedlemmer skal vælges eller genvælges hvert år og blev sidst valgt på den ordinære generalforsamling i 2022. Det betyder, at hvert bestyrelsesmedlems valgperiode udløber ved den ordinære generalforsamling i oktober 2023.

Den generalforsamlingsvalgte del af bestyrelsen består af 3-9 medlemmer. Af disse vælger A-aktionærerne 2 medlemmer. De resterende medlemmer vælges af den samlede generalforsamling.

Bestyrelsen foreslår genvalg for en etårig periode af:

Lars Fournais
Jesper Ganzhorn Ørskov
Erik Meineche Schmidt
Uffe Jakobsen
Katja Moesgaard
Simon Francis Ratjen Schiølin
Kim Larsen

Bestyrelsens kompetencer og ledelseserhverv fremgår af vedlagte bilag 2.

Hvis de foreslåede kandidater vælges som bestyrelsesmedlemmer, vil bestyrelsen bestå af 7 medlemmer.

Ad 6: Valg af revision
Bestyrelsen foreslår valg af Ernst & Young, Godkendt Revisionspartnerselskab.

Tilmelding eller afgivelse af fuldmagt kan af navnenoterede aktionærer senest den 23. oktober
2023 kl. 15.00 foretages via aktionærportalen/-klubben på www.agf.dk. Adgangskort fremsendes elektronisk til den e-mailadresse, der angives på aktionærportalen ved tilmeldingen. Stemmesedler vil blive udleveret på generalforsamlingen.

Sidste frist for afgivelse af brevstemme er den 23. oktober 2023 kl. 15.00.

Dagsorden og årsrapport for 2022/23 med tilhørende årsberetning og forsynet med revisionspåtegning er fremlagt til eftersyn på selskabets kontor, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Selskabets nominelle aktiekapital udgør DKK 113.125.000,00. Aktiekapitalen er opdelt i A-aktier og B-aktier. Nominelt DKK 146.718,50 er A-aktier á kr. 0,25. Nominelt DKK 112.978.281,50 er B-aktier á DKK 0,25. Hver A-aktie på nom. DKK 0,25 giver 10 stemmer, og hver B-aktie på nom. DKK 0,25 giver 1 stemme. Enhver aktionær har adgang til generalforsamlingen, når vedkommende senest den 23. oktober 2023 har tilmeldt sig via aktionærportalen på selskabets hjemmeside eller ved henvendelse til selskabets kontor.

Alene aktionærer, der besidder aktier i selskabet ved udløbet af registreringsdatoen, torsdag den 19. oktober 2023, har ret til at deltage i og stemme på generalforsamlingen. De aktier, den enkelte aktionær besidder på registreringsdatoen, opgøres på baggrund af notering af aktionærens kapitalejerforhold i ejerbogen samt meddelelse om ejerforhold, som selskabet har modtaget med henblik på indførsel i ejerbogen, men som endnu ikke er indført i ejerbogen.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Vedhæftede filer



Attachments

Selskabsmeddelelse nr 22-2023_AGF AS indkalder til ordinær generalforsamling Bilag1_BEMYNDIGELSE til bestyrelsen i AGF A_S til at udstede warrants samt bemyndigelse til at foretage den dertil hørende kapi Bilag2_Bestyrelsens kompetencer og ledelseserhverv2023