AS-i Tallink Grupp 2024 märtsi ja 2024 I kvartali statistika

AS Tallink Grupp vedas 2024. aasta märtsis 408 761 reisijat, mida on 14,9% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta märtsiga. Veetud kaubaveoühikute maht vähenes 8,9% võrra 29 672 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht vähenes eelmise aastaga võrreldes 2,5% ning oli 54 205 ühikut.

AS Tallink Grupp vedas 2024. aasta esimeses kvartalis (jaanuar-märts) 1 102 738 reisijat, mida on 5,0% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Veetud kaubaveoühikute maht vähenes 2,1% võrra 84 950 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht 3,3% võrra 152 436 ühikuni.

2024. aasta märtsis ja esimeses kvartalis veeti AS-i Tallink Grupp laevadega reisijaid, kaubaveoühikuid ja reisijate sõidukeid järgmiselt:

Märts 2024Märts 2023muutusI kv 2024I kv 2023muutus
Reisijad408 761355 78714,9%1 102 7381 049 7775,0%
Soome-Rootsi102 91098 1984,8%278 944311 596-10,5%
Eesti-Soome263 414220 02219,7%718 522627 20914,6%
Eesti-Rootsi42 43737 56713,0%105 272110 972-5,1%

Kaubaveoühikud29 67232 566-8,9%84 95086 732-2,1%
Soome-Rootsi2 9472 9151,1%9 1858 7085,5%
Eesti-Soome23 11524 211-4,5%64 30963 8210,8%
Eesti-Rootsi3 6105 440-33,6%11 45614 203-19,3%

Sõiduautod54 20555 616-2,5%152 436157 639-3,3%
Soome-Rootsi3 2852 89613,4%9 0569 828-7,9%
Eesti-Soome48 97350 689-3,4%138 043142 465-3,1%
Eesti-Rootsi1 9472 031-4,1%5 3375 346-0,2%

SOOME–ROOTSI

Esimese kvartali Soome-Rootsi veomahud kajastavad Helsingi-Stockholm ja Turu-Kapellskär laevaliinide opereerimist. Kruiisilaev Silja Symphony ei opereerinud liinil kokku 2 päeva korraliste hooldustööde tõttu.

EESTI–SOOME
Esimese kvartali Eesti-Soome veomahud kajastavad shuttle-laevade MyStar ja Megastar ning kruiisilaeva Victoria opereerimist. Shuttle-laev Megastar ei opereerinud liinil kokku 6 päeva korraliste hooldustööde tõttu. Shuttle-laev Oscar Wilde (endine Star) lõpetas liinil opereerimise pikaajalise väljaprahtimise tõttu 2023. aasta mais.

EESTI–ROOTSI

Esimese kvartali Eesti-Rootsi veomahud kajastavad Tallinn-Stockholm ja Paldiski-Kapellskär laevaliinide opereerimist ühe kruiisilaeva ja kahe kaubalaevaga.

Anneli Simm
Investorsuhete juht