Theo de Raad benoemd tot lid Raad van Bestuur Ahold


Zaandam, 21 december 2000 - De Raad van Commissarissen van Koninklijke Ahold maakt vandaag de benoeming bekend van drs. M.P.M. de Raad tot lid van de Raad van Bestuur van Ahold met ingang van 1 januari 2001. De heer De Raad was tot voor kort lid van de Raad van Bestuur van Metro AG in Duitsland waar hij werkzaam was sinds begin 1998. Daarvoor was hij voorzitter van de directie van SHV Makro N.V. en lid van de directie van SHV Holdings N.V. Sinds 1980 heeft hij verschillende internationale directiefuncties bekleed, ondermeer bij Makro Cash & Carry. Ook gaf hij eerder in zijn carrière leiding aan Makro Thailand en Makro Indonesië.

Na toetreding van Theo de Raad zal de Raad van Bestuur van Ahold als volgt zijn samengesteld: drs. C.H. van der Hoeven, President en voorzitter, drs. A.M. Meurs, R.G. Tobin, ir. J.G Andreae, A.S. Noddle en drs. M.P.M. de Raad. De heer De Raad zal, na een inwerkperiode waarin hij ook aan een aantal speciale projecten leiding zal geven, de verantwoordelijkheid voor de marktgebieden Azië en Latijns-Amerika overnemen van de heer Noddle, die begin 2002 met pensioen gaat. De Centrale Ondernemingsraad van Ahold heeft ingestemd met de benoeming.

Theo de Raad, 55 jaar, heeft uitgebreide ervaring in de internationale detailhandel. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit, is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Nederland.