Wilson siirtää tennispallojen valmistuksen kaukoitään


Amer-yhtymään kuuluva Wilson sulkee Fountain Innissä, Yhdys-valtojen Etelä-Carolinassa sijaitsevan tennispallotehtaansa ja siirtää tehtaan tuotannon Thaimaahan. Tehtaan sulkemisesta aiheutuu vain vähäisiä ylimääräisiä kustannuksia. Tehtaan toiminta päättyy välittömästi.
Sulkemispäätöksen taustalla oli Yhdysvalloissa tapahtunut työvoima- ja raaka-ainekustannusten nousu sekä vallitsevat kilpailuolosuhteet. Fountain Innin tehtaan sulkemisen jälkeen kaikki Wilsonin tennispallot valmistetaan Thaimaassa ja Indonesiassa, mistä on tähän asti hankittu osa tennispalloista.
 
Thaimaalaisen alihankkijan uusi, Bangkokin lähellä sijaitseva tehdas pystyy huippunykyaikaisine koneineen toimittamaan Wilsonille entistä korkealaatuisempia palloja ja edullisempaan hintaan kuin Fountain Innin tehdas. Pallojen toimitukset Thaimaasta aloitettiin jo viime vuoden loppupuolella. Sama alihankkija toimittaa yhtiölle myös joukkueurheiluun liittyviä tuotteita.
 
Fountain Innin tehdas on työllistänyt yhteensä noin 300 kokopäiväistä ja osa-aikaista työntekijää. Wilson pyrkii edesauttamaan heidän uudelleensijoittumistaan mm. yhteistyöllä paikkakunnan muiden työnantajien kanssa.
 
AMER-YHTYMÄ OYJ
Viestintäosasto
 
Marja-Leena Simola
Viestintäjohtaja
Puh. (09) 7257 8306
Fax: (09) 791 385
Sähköposti: marja-leena.simola@amer.fi
 
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Roger Talermo, puh. (09) 7257 8210
Talousjohtaja Pekka Paalanne, puh. (09) 7257 8212