METSO FÖRLÄNGER ANMÄLNINGSPERIODEN I BUDET PÅ SVEDALA


Metsokoncernens erbjudande på Svedala Industri AB har under vissa förutsättningar godkänts av EU-kommissionen den 24 januari 2001. För att fullfölja erbjudandet krävs även godkännande från US Federal Trade Commission (FTC). Granskningen av ansökan om godkännande från FTC går vidare. Metso står fast vid sitt villkorliga erbjudande som offentliggjordes den 21 juni 2000, och Metso avser kunna möta eventuella konkurrensrättsliga invändningar. Metso har beslutat att förlänga anmälningsperioden för sitt erbjudande till den 9 mars 2001. Metso kan komma att besluta om en ytterligare förlängning av anmälningsperioden om detta bedöms vara nödvändigt.

Den nuvarande anmälningsperioden för det offentliga erbjudandet på Svedala Industri AB löper ut den 2 februari 2001.

Med undantag för förlängningen av anmälningsperioden är villkoren i erbjudandet från Metso till aktieägarna i Svedala Industri AB som offentliggjordes den 21 juni 2000 oförändrade (prospekt daterat den 7 juli 2000).

Metsokoncernen är en global leverantör av maskiner och system. Metsos kärnverksamhet utgörs av Metso Paper (fiber- och pappersteknologi), Metso Minerals (gruv- och mineralhantering) och Metso Automation (automations- och reglerteknologi). Metsos omsättning 1999 uppgick till EUR 3,4 miljoner och antalet anställda uppgick till 23.000. Metso är noterat på börserna i Helsingfors och New York.