Nokia vahvistaa edelleen kilpailukykyään siirtämällä osan matkapuhelintuotannostaan Yhdysvalloista Latinalaiseen Amerikkaan ja Koreaan


Nokia tulee tekemään merkittäviä muutoksia matkapuhelintuotannossaan Teksasin tehtaillaan vahvistaakseen kilpailuetuaan matkapuhelinalalla. Nokia siirtää osan matkapuhelinvalmistuksestaan Teksasin tehtailta Korean ja Meksikon tehtailleen. Muutoksen seurauksena Nokian henkilöstömäärä Teksasin tehtailla laskee noin 800 työntekijällä seuraavan viiden kuukauden aikana.

Vastatakseen tuotteidensa voimakkaaseen kysyntään Nokia on kasvattanut matkapuhelintuotantoaan merkittävästi viime vuonna. Suurin osa Pohjois- ja Etelä-Amerikan alueen matkapuhelintuotannon kasvusta on tapahtunut Meksikon, Brasilian ja Korean tehtailla.

"Nokia kasvaa edelleen markkinoita nopeammin. Viimeisten kuukausien aikana olemme kasvattaneet tehtaidemme kapasiteettia ottamalla käyttöön uutta tuotantoteknologiaa ja parantamalla tuotantoprosessiamme. Tämä merkitsee sitä, että voimme saavuttaa vähemmällä työmäärällä aiempaa korkeammat tuotantomäärät. Tulevaisuuden tuotteemme on suunniteltu yhä tehokkaammin valmistettaviksi, ja sen myötä tuotantokapasiteettimme kasvaa vielä korkeammaksi. Näistä syistä johtuen olemme nyt ryhtyneet toimiin, joilla pystymme edelleen kehittämään kilpailukykyämme", sanoo Nokian Mobile Phonesin Pohjois- ja Etelä-Amerikan toimintojen johtaja K-P. Wilska.

Tuotanto tullaan siirtämään Nokian Diplomacy Road/Centreportin tehtaalta Koreaan ja Meksikoon ja vapautuvat tilat tullaan vuokraamaan edelleen. Alliancen tehdas keskittyy aiempaa enemmän Pohjois- ja Etelä-Amerikan toimintojen tekniseen tukeen ja toimitusprosessiin, mutta siellä valmistetaan jatkossakin osa alueen matkapuhelimista.

Nokian Diplomacy Roadin tehtaan toiminta alkoi vuonna 1991, jolloin Nokia aloitti matkapuhelinten valmistuksen Yhdysvalloissa. Voimakas kasvu matkapuhelinten kysynnässä johti Nokian Alliancen tehtaan perustamiseen vuonna 1995. Nokian Pohjois- ja Etelä-Amerikan toimintojen pääkonttori on Irvingissä, Teksasissa, jossa työskentelee henkilöstöä niin hallinnossa, myynnissä ja markkinoinnissa kuin tutkimus- ja kehitystehtävissä. Nokian palveluksessa Teksasissa on tällä hetkellä noin 5 500 henkilöä.

Lisätiedot:

Nokia Mobile Phones

Viestintäjohtaja Tapio Hedman
p. 040 569 3396

Viestintäjohtaja Jim Bowman, Corporate Communications, Nokia (Americas)
p. +1 972 894 4213

www.nokia.com