Holmestrand tar i bruk nytt valsesystem


Holmestrand Rolling Mill har tatt i bruk et nytt, kaldvals- og skjære-system for tynnere materiale, som gjør at bedriften kan bevege seg inn i nye kundegrupper, i første rekke innen varmevekslere til bil. Samlet investering er på 260 millioner kroner. Investeringen øker den samlede produksjonskapasiteten til 90.000 tonn, opp fra ca 70.000 tonn. Holmestrand Rolling Mill styrker med dette sin posisjon som det ledende europeiske valseverk i utnyttelse av brukt aluminium.

Næringsminister Grete Knudsen sto for den offisielle åpning av det nye systemet i Holmestrand onsdag.

Investeringen betyr at valseverket i Holmestrand kan levere tynnere og finere kvaliteter inn i markeder med høyere kvalitetskrav. Hydro er fra før stor leverandør trukne aluminiumrør til varmevekslere. Med det nye produksjonsutstyret i Holmestrand blir Hydro den første totalleverandør av aluminium til varmevekslere i Europa.

Valseverket i Holmestrand er basert på resirkulering av brukte aluminiumprodukter. Bedriften er ledende i Europa på utnytte returmetall til høykvalitets produkter som etterspørres i markedet og bidrar til en bærekarftig utvikling.Totalt tar Hydro Aluminium Valsede Produkter inn 127.000 tonn brukt aluminium i året, noe som gjør Hydro til en av de store i Europa når det gjelder resirkulering av aluminium fra det europeiske markedet.
I tillegg har Hydro en omfattende omsmelting av prosess-skrap i Europa og USA. Ved årsskiftet hadde Hydro en samlet kapasitet innen resirkulering og omsmelting av aluminium på ca. 550.000 tonn.

Holmestrand Rolling Mill er en del av Hydro Aluminium Valsede Produkter, en av fem divisjoner innen Hydro Lettmetall. Samlet omsetning i divisjonen var i 1999 ca. 2,4 milliarder kroner. Antall ansatte er 750. Holmestrand Rolling Mill ble grunnlagt i 1917 og ble en del av Hydro i 1986. Bedriften har gjennomgått betydelige omstillinger og moderniseringer. Bedriften har i dag ca. 290 arbeidsplasser. Totalt arbeider ca. 650 personer ved Hydro-enheter i Holmestrand.

Bilder kan lastes ned fra nyheter, http://www.hydro.no Foto: Atle J. Johnsen