Nokia esittelee uuden puhelimen TETRA-tuoteperheeseen


Nokia esitteli tänään uuden TETRA-puhelimen, Nokia THR850:n. Uutuustuote heijastaa muotoilussaan ja käytettävyydessään matkapuhelinalan viimeisimpiä trendejä, ja tarjoaa vertaansa vailla olevat ominaisuudet nopeaan ja dynaamiseen ryhmäviestintään.

TETRA (Terrestrial Trunked Radio) on ammattikäyttöön tarkoitettu digitaalinen radioverkko, joka tarjoaa organisaatioiden viestiliikenteessään tarvitsemat erityisominaisuudet, kuten tehokkaat ryhmäpuhelut, puheluiden priorisoinnin ja hätäpuhelut.

Muotoilultaan klassista Nokia-tyyliä ilmentävä Nokia THR850 on suunniteltu vastaamaan monipuolisesti erilaisiin viestintätarpeisiin. Laite mahdollistaa nopean yhteydenoton yksilö- ja ryhmäpuheluissa, yksinkertaisesti lähetyspainikkeen avulla. Puhelimella voi soittaa myös kaksisuuntaisia eli duplex-puheluita, ja se tukee status- ja lyhyitä dataviestejä (SDS, short data messaging). Nokia THR850 on ihanteellinen tuote nopeaan, tehokkaaseen ja vaivattomaan viestintään kenttätyöskentelyssä, jossa nopea yhteydenotto ja ryhmäliikenteessä tarvittavat ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä.

"Ymmärrämme, että matkapuhelinten käyttäjille on tärkeintä päästä helposti käsiksi päivittäisessä työssään tarvitsemiinsa palveluihin. Nokian puhelimissa tämä tarkoittaa selkeää ja johdonmukaista käyttövalikkoa, ja käteen sopivaa muotoilua. Uskomme, että Nokia THR850:n myötä ammattikäyttäjien viestintä astuu uudelle aikakaudelle," sanoo johtaja Hannu Huttunen, Special Products, Nokia Mobile Phones.

Nokia THR850 -puhelimen edistyksellisten ryhmäliikennetoimintojen avulla yhteistyö eri ryhmien välillä on tehokkaasti hallittavissa. Puhelimeen voi tallentaa 50 ryhmän numerot, ja tapailutoiminto mahdollistaa useankin ryhmän liikennöinnin seuraamisen. Muita nopeaa ja joustavaa tiimityöskentelyä auttavia toimintoja ovat DGNA-ryhmät (Dynamic Group Number Assignment), jotka voidaan ohjelmoida radioteitse suoraan puhelimiin, sekä ryhmäprioriteetit.

Nokia THR850 -puhelimen ominaisuudet on optimoitu ammattikäyttöön helpottamaan työn ja ajan tehokasta hallintaa. Puhelimessa on kello, kalenteri, laskin, työpäiväkirja ja tehtävälista. Työpäiväkirjaan voi kirjata työajat ja -kulut, ja tehtävälistan avulla käyttäjä voi luoda listan odottavista tehtävistä, luokitella ne tärkeysjärjestykseen sekä tallentaa listan kalenteriin. Puhelimessa on myös ennakoiva tekstinsyöttö, kuusi käyttöprofiilia ja kolme peliä.

Nokia THR850 -puhelin tulee myyntiin yleisimmin käytetyille TETRA-taajuusalueille: 380 MHz, 410 MHz ja 800 MHz. Puhelimen lisävarusteisiin kuuluu autosarja, joka sisältää kädet vapaana -varustuksen, sekä laturit, nappikuuloke ja vyölaukku. Uutuuspuhelin tulee myyntiin kolmena eri värivaihtoehtona, ja se esitellään yleisölle CeBIT-messuilla Saksassa maaliskuun lopussa.


Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 010 5051

www.nokia.com