Nokia ja Eidos tarjoavat interaktiivista viihdettä WAP-puhelimiin


Nokia aloittaa langattomia pelejä koskevan yhteistyön maailman johtaviin viihdeohjelmistojen tuottajiin ja kehittäjiin kuuluvan Eidoksen kanssa. Sopimuksen mukaan Eidos tuottaa pelejä
WAP (Wireless Application Protocol)-puhelimiin. Seuraavan kahden vuoden aikana kehitettävistä peleistä osa on täysin uusia ja osa perustuu jo olemassa oleviin lisensseihin. Ensimmäinen Eidoksen lanseeraama peli, Gansters, on saatavilla vuoden 2001 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Pelit tuodaan markkinoille matkapuhelinoperaattoreiden välityksellä.

Operaattorit ja palveluntarjoajat voivat hankkia langattoman pelivalikoiman Nokia Mobile Entertainment Service -palvelukokonaisuuden kautta. Nokia Mobile Entertainment Service sisältää pelikehittäjille suunnatun ohjelman, palvelimien valvonnan ja alustan pelisovelluksille. Paketin jatkuvasti kasvava pelivalikoima koostuu riippumattomien ohjelmistokehittäjien peleistä.

“Uskomme vahvasti, että langattomuus tuo ennennäkemättömiä etuja reaaliaikaiselle viihteelle. Eidokselle ja muille pelivalmistajille tämä tarjoaa valtavia liiketoimintamahdollisuuksia. Amerikkalainen tutkimuslaitos Datamonitor arvioi äskettäin, että neljä viidestä matkapuhelimen käyttäjästä pelaa langattomia pelejä vuoteen 2005 mennessä. Tuotoissa tämä merkitsee miljoonien dollareiden bisnestä. WAPista on kasvanut nopeasti laajalti levinnyt Internet-palveluihin käytetty standardi, ja siksi se on ihanteellinen väline laajan pelipalveluvalikoiman edistäjäksi”, sanoi Mats Wolontis, Nokia Mobile Phonesin Suomen myyntijohtaja.

“Nokian maailmanlaajuinen visio langattomasta tietoyhteiskunnasta ja Eidoksen maine ensiluokkaisena pelikehittäjänä ja -valmistajana, jonka pelit myyvät parhaiten, valaa uskoamme siihen, että tämä kumppanuus johtaa menestystuotteisiin”, sanoi Mike McGarvey, Eidoksen pääjohtaja.

Viimeisen vuoden kuluessa Nokian tarjoama viihdevalikoima on kasvanut kattamaan suuren määrän huippuluokan pelikehittäjien langattomia pelejä. Forum Nokian langattoman viihteen kehittäjille suunnattuun ohjelmaan (Mobile Entertainment Developer Program) on rekisteröitynyt jo yli 45 000 ohjelmistokehittäjää. Forum Nokia on virtuaaliyhteisö, joka on suunnattu langattomia sovelluksia tuottaville itsenäisille ohjelmistokehittäjille. Rekisteröityneille jäsenille on tarjolla laaja valikoima kehitystyökaluja ja kirjallista materiaalia, ja yhteisön kautta he voivat vaihtaa mielipiteitä myös muiden kehittäjien kanssa. Forum Nokia -yhteisö perustettiin vuonna 1995, ja nykyään sillä on yli
400 000 jäsentä.


Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000

www.nokia.fi

Eidos
Puh. +44 20 8636 3000
Mike McGarvey, pääjohtaja
Simon Protheroe, tekninen johtaja