TIKKURILA JA EASTMAN CHEMICAL TEKIVÄT AIESOPIMUKSEN VANTAAN SIDEAINETEHTAASTA




Eastmanin Vantaalla omistama tehdas tuottaa polyesteri- ja alkydisideaineita ja työllistää tällä hetkellä 25 henkeä. Useiden avaintoimintojensa puolesta tehdas on riippuvainen Tikkurilan tarjoamista tiloista ja laitteista. Osapuolten tarkoituksena on, että kaupan toteuduttua kaikki työntekijät siirtyvät Eastmanilta Tikkurilan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Sideainetehtaan myynti on osa Eastmanin strategiaa keskittyä ydintoimintoihin, ja integrointi tuo jatkossa synergiaa molemmille yrityksille.

- Uskomme että asiakkaita palvellaan parhaiten tehokkailla ja säännöllisillä tavarantoimituksilla, ja olemme vakuuttuneita siitä, että tämä kauppa varmistaa asian, sanoi Hans Boots, joka on Eastmanin liiketoiminnan johtaja alueella. Lähitulevaisuudessa Eastman jatkaa yhteistyötä Tikkurilan kanssa ja toimittaa asiakkailleen Vantaan tehtaalla valmistettuja tuotteita.

- Tällä järjestelyllä kasvava Tikkurila haluaa varmistaa joustavan sideainesaannin tuotantoyksiköille, toteaa Tikkurila Oy:n tekninen johtaja Tom Nurmi.

Eastman, jonka pääkonttori on Kingsportissa, USA:ssa, valmistaa ja markkinoi kemikaaleja, kuituja ja muoveja. Yhtiön palveluksessa on noin 15 000 henkeä 30 maassa. Vuonna 2000 myynti oli 5,3 miljardia dollaria. Lisätietoja Eastmanista internet-osoitteessa www.eastman.com.
Kemira-konserniin kuuluva Tikkurila on Pohjoismaiden suurin maalinvalmistaja, jolla on tuotantoa 10 maassa. Vuonna 2001 liikevaihdon arvioidaan nousevan 450 miljoonaan euroon. Henkilöstön määrä on 2 600. Lisätietoja Tikkurilasta internet-osoitteessa www.tikkurila.com.

Lisätietoja:

Tom Nurmi, tekninen johtaja, Tikkurila Oy
Puh. (09) 8577 2398, GSM 0400 458 472

Manuel Linnig
Eastman Chemical Europe, Middle East Africa Ltd.
Puh. +31 70 370 1722, Matkapuh. +49 171 791 9475