F.L.Smidth opnår ordre i Brasilien


Den brasilianske cementproducent Cia de Cimentos do Brasil har placeret en ordre hos F.L.Smidth på ingeniørydelser og leverancer af maskiner og udstyr til en samlet værdi af ca. 100 mio. kr. (13,4 mio. euro).

Projektet omfatter opførelse af en komplet produktionslinie med en kapacitet af 2.000 tons cementklinker pr. døgn til Cia de Cimentos do Brasil's eksisterende fabrik i Campo Formoso i delstaten Bahia i Brasilien. Den nye produktionslinie baserer sig på den nyeste teknologi inden for cementfremstilling, herunder følgende hovedmaskiner: Knuser, broskraber, silo og ovnfødning, forvarmer forberedt for fyring med alternativt brændsel, ovn, klinkerkøler og cementmølle.

Projektet har været undervejs i to år, og kontrakten er inden for de seneste to måneder blevet forhandlet på plads af F.L.Smidths datterselskab i São Paulo. I henhold til kontrakten er F.L.Smidth Inc. i USA ansvarlig for den udenlandske del af ingeniørarbejdet samt alle maskinleverancer. Den indenlandske del af de tekniske ydelser samt leverancer af hjælpeudstyr forestås af F.L.Smidth Ltda. i Brasilien.

Den nye produktionslinie forventes klar til drift i marts 2003. Ordren er indeholdt i F.L.Smidths salgsbudget for 2001 og påvirker derfor ikke forventningerne til årets økonomiske resultat.

Cia de Cimentos do Brasil indgår i den portugisiske cement- og byggematerialekoncern Cimpor. Cimpor er Portugals største cementproducent med en samlet årlig produktionskapacitet på verdensplan på henved 18 mio. tons. Uden for Portugal er Brasilien Cimpors største aktivitet med en årlig produktionskapacitet på 5,8 mio. tons. Cimpor driver endvidere cementfabrikker i Spanien, Marokko, Egypten, Tunesien og Mozambique.

FLS Industries A/S
Koncerninformation