Salgs og markedsføringssamarbeid mellom Norsk Hydro og SQM


Norsk Hydro er blitt enig med det chilenske selskapet SQM om å undertegne en intensjonsavtale med sikte på å etablere en ny kommersiell avtale for spesialgjødsel. Den nye avtalen som er foreslått, er mer omfattende enn en eksisterende avtale som ble undertegnet i første kvartal 1999 og vil erstatte denne. I henhold til eksisterende avtale selger SQM kalsiumnitrat produsert av Norsk Hydro i visse markeder mens Norsk Hydro selger kaliumnitrat produsert av SQM i nordeuropeiske markeder.

Den nye avtalen som er foreslått, vil utvide det kommersielle samarbeidet i verdensmarkedet for spesialgjødsel gjennom at SQM vil benytte Norsk Hydros distribusjonsnettverk i land der Norsk Hydro har mer omfattende infrastruktur og kommersiell posisjon enn SQM. På samme måte vil begge selskapers spesialgjødsel kommersialiseres gjennom SQMs kontorer i områder der SQMs nærvær er størst.. Begge selskaper vil forsatt ha avgjørende kontroll over kommersialiseringen av sine egne produkter.

Det foreslåtte samarbeidet vil føre til at begge selskaper kan redusere sine salgs og distribusjonskostnader, samtidig som kundene kan tilbys et bredere leveringsprogram basert på et felles utvalg av produkter.

I tillegg har partene til hensikt å etablere et felles nytt produksjonsselskap i Europa, og både SQM og Norsk Hydro vil overføre sine eksisterende blandeanlegg for oppløselig spesialgjødsel til dette selskapet. Det nye selskapet som er foreslått, vil kunne skape synergier og spare kostnader innen produksjon, administrasjon og kommersialisering av spesialgjødselblandinger, samtidig som utvikling av nye produkter styrkes og service til kunder i Europa forbedres.

Gjennomføring av de transaksjoner som foreslås i denne intensjonsavtalen, avhenger av godkjennelse fra begge selskapers styrende organer og av at alle nødvendige tillatelser blir gitt av de relevante myndigheter.