METSO FÖRLÄNGER ANMÄLNINGSPERIODEN I BUDET PÅ SVEDALA


Processen för att erhålla godkännande från US Federal Trade Commission (FTC) för Metsokoncernens erbjudande för Svedala Industri AB fortsätter att göra framsteg. Metso är för närvarande i slutförhandlingar med potentiella köpare av de två begärda avyttringarna, eftergiftspaketet som avtalades med EU Kommissionen och Metsos verksamhet inom kvarnar. Metso bedömer att överenskommelser om avyttringarna kan nås inom en snar framtid.

För att tillåta tid för FTCs återstående granskningsprocess har Metso beslutat att förlänga anmälningsperioden för sitt erbjudande till den 21 juni 2001. Metso bedömer att en överenskommelse med FTC kan nås före detta datum. Metso planerar att utfärda ett meddelande om tidplanen för slutförandet av erbjudandet riktat till Svedalas aktieägare senast den 18 juni 2001.

Metso står fast vid sitt villkorade erbjudande som offentliggjordes den 21 juni 2000. Med undantag för förlängningen av anmälningsperioden är villkoren i erbjudandet från Metso till aktieägarna i Svedala Industri AB som offentliggjordes den 21 juni 2000 oförändrade (prospekt daterat den 7 juli 2000).

Metsokoncernen är en global leverantör av maskiner och system till processindustrin. Metsos kärnverksamhet utgörs av Metso Paper (fiber- och pappersteknologi), Metso Minerals (berg- och mineralbearbetning) och Metso Automation (automations- och reglerteknologi). Metsos omsättning under 2000 uppgick till EUR 3,9 miljarder och antalet anställda till cirka 22.000. Metso är noterat på börserna i Helsingfors och New York.