Nokia julkistaa kilpailun Nokia 9210 Communicatorin sovelluskehittäjille


Ohjelmistokehittäjille tarjotaan nyt mahdollisuus ottaa mittaa toisistaan ensimmäisessä Nokian Suomessa järjestämässä sovelluskehityskisassa, jonka kohteena on Nokia 9210 Communicator. Symbianin avoimeen käyttöjärjestelmään perustuva Nokia 9210 Communicator, sen edistykselliset langattomat kommunikaatio-ominaisuudet sekä suuri värinäyttö tuovat ohjelmistokehittäjille täysin uusia mahdollisuuksia olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa langatonta tulevaisuutta.

Langaton läpimurto -kilpailun tarkoituksena on löytää uusia ja innovatiivisia sovellusideoita Nokia 9210 Communicatoriin. Kisassa on kaksi sarjaa, joista toisessa keskitytään käyttäjän henkilökohtaiseen huvittelu- ja hyötytarpeeseen. Bisnes-sarjassa etsitään työn tehokkuutta ja hallintaa edistäviä yrityskäytössä hyödynnettäviä ohjelmistoja. Kilpailija voi osallistua kuhunkin kilpailusarjaan yhdellä sovelluksella.

Sovelluksien tulee olla yhteensopivia Nokia 9210 Communicatorin Symbian-käyttöjärjestelmän kanssa. Ohjelmisto voi olla joko suomen- tai englanninkielinen ja sen pitää olla asennettavissa kommunikaattoriin. Sovellukseen liittyvä ohjeistus ja muu materiaali tulee toimittaa suomen- tai englanninkielisenä.

Kilpailun tuomaristona toimii Nokian valitsema asiantuntijaraati. Voittajan valintakriteereitä ovat sovellusidean uutuus, sen käytettävyys, laatu sekä kaupallinen hyödynnettävyys.

Kehityskilpailun palkintoina kummankin sarjan voittajalle on luvassa uusi Nokia 8310 -matkapuhelin sekä Nokia Music Player. Toisen palkinnon saavuttaneet saavat omakseen Nokia 8310 -matkapuhelimen ja kolmannelle sijalle yltäneet palkitaan Nokia Music Player -soittimella. Lisäksi voittajasovelluksia voidaan esitellä erilaisissa tapahtumissa sekä tarjota julkisuutta Nokian internet-sivuilla. Tekijänoikeudet säilyvät kilpailijoilla itsellään, mutta tuotosten mahdollisista esittelyistä tai muusta syvemmästä yhteistyöstä Nokian kanssa sovitaan tapauskohtaisesti.

Sovelluskehityskisaan voivat ottaa osaa kaikki kiinnostuneet iästä riippumatta. Kilpailuun osallistutaan rekisteröitymällä osoitteessa www.nokia.fi syyskuun 30. päivään mennessä. Kisa päättyy 13. lokakuuta 2001. Sarjojen voittajat julkistetaan 7. marraskuuta Wireless Developer Conferencen yhteydessä. Voittajien nimet julkaistaan lisäksi Nokian internet-sivuilla osoitteissa www.nokia.fi ja www.forum.nokia.com.

Nokia tarjoaa myös muita mahdollisuuksia ohjelmistokehittäjille olla mukana langattomassa läpimurrossa. Nokian maailmanlaajuinen kehittäjäyhteisö Forum Nokia (www.forum.nokia.com) tarjoaa rekisteröityneille jäsenille laajan valikoiman kehitystyökaluja ja mahdollisuuden sertifioida ohjelmistotuotteet. Virtuaaliyhteisön kautta jäsenet voivat myös vaihtaa mielipiteitä muiden sovelluskehittäjien kanssa. Vuonna 1995 perustetussa yhteisössä on nykyään lähes puoli miljoonaa rekisteröitynyttä jäsentä.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 07180 08000

www.nokia.fi