Nokia tukee Cingular Wirelessin GSM/EDGE-teknologian valintaa sen kansalliseen 3G-matkapuhelinverkkoon USA:ssa



Nokia tukee Cingular Wirelessin ilmoitusta valita GSM/EDGE-teknologia sen kansalliseen 3G-matkapuhelinverkkoon. Cingular Wireless on valinnut Nokian yhteistyöhön GSM/EDGE-verkon rakentamisessa.

Cingular Wireless hyötyy maailman menestyksekkäimmän matkapuhelinteknologian eduista siirtyessään seuraavan sukupolven suurinopeuksisiin palveluihin. GSM/EDGE on globaali järjestelmä, joka pohjautuu avoimiin standardeihin ja rajapintoihin. Se mahdollistaa operaattoreille kustannustehokkaan matkapuhelinverkkojen rakentamisen ja operoinnin. Verkon käyttäjille GSM/EDGE mahdollistaa maailmanlaajuiset verkkovierailut ja korkealaatuiset palvelut.

Cingular Wireless luottaa GSM/EDGE-teknologiaan sen siirtyessä TDMA-teknologiasta nopeisiin 3G-palveluihin. EDGE (Enhance Data Rates for Global Evolution) on radioverkkoteknologia, joka tuo 3-4 kertaa lisää kapasiteettia GSM-verkkoon. Datasiirron nopeus voi olla jopa 473 Kbps. Nokian GSM/EDGE-ratkaisu mahdollistaa nopean ja joustavan siirtymisen TDMA-järjestelmästä GSM-palveluihin.

"Uskomme, että Cingular Wireless tulee rikastuttamaan GSM/EDGE-palveluja tuomalla GPRS/EDGE -palvelut markkinoille. Cingular Wireless on edelläkävijä USA:n matkapuhelinverkkomarkkinoilla ja olemme iloisia, että se on valinnut Nokian EDGE-teknologian siirtyessään nopean tiedonsiirron ja 3G:n aikakauteen. Uskomme, että Cingularin valinta näyttää suuntaa koko teollisuudelle ja vahvistaa kolmannen sukupolven langattomien palvelujen käyttöönottoa USA:ssa", sanoo Nokia Networksin matkapuhelinverkoista vastaava johtaja J.T. Bergqvist.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Arja Suominen, viestintäjohtaja
Puh. 07180 38193
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi