KEMIRA LISÄÄ ELÄINRUOKINNAN TUOTETARJONTAANSA INVESTOIMALLA UUSTUOTANTOON RUOTSISSA




Bolifor-tuotevalikoima koostuu sekä rehujen säilöntään tarkoitetuista tuotteista, joilla säädellään rehun happamuutta ja vähennetään haitallista mikrobitoimintaa, että eläimille tarpeellisista kivennäisistä. Rehujen pH-pitoisuutta säätämällä pidetään haitallinen mikrobitoiminta kurissa ja edistetään eläinten ruoansulatusta. Molemmat heijastuvat eläinten terveyteen ja hyvinvointiin sekä myös tuotantoeläinten tuottavuuteen.

Kemiran eläinruokintaan valmistamat tuotteet ovat toistaiseksi olleet pääosin rehufosfaatteja, jotka sisältävät fosforia, kalsiumia, magnesiumia ja natriumia eri suhteissa. "Tavoitteenamme on luoda kasvua eläinruokintatuotteissa laajentamalla tuotetarjontaa ja kehittämällä yhä laadukkaampia rehuhappotuotteita yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa", linjaa johtaja Michael Christensson alan näkymiä.

Kemira on rehufosfaattien tuottajana maailman neljänneksi suurin. Alan tuotantoa yhtiöllä on Helsingborgissa Ruotsissa, Suomessa Kokkolassa ja Fredericiassa Tanskassa. Tuotteet myydään maailmanlaajuisen verkoston kautta yli 70 maahan. Myynnistä Euroopan ulkopuolelle vastaa yhteisyritys KK Animal Nutrition Ltd.

Euroopan unionissa rehuhappojen arvioitu vuosittainen myynnin kasvu on 10-15 % seuraavan viiden vuoden aikana. Kulutusta lisäävät mm. EU:n eläinrehuille asettama antibioottikielto sekä tarve suojata koko elintarvikeketju rehujen osalta salmonella-, koli- ja kampylo-bakteereilta. Samankaltaista myynnin kasvua odotetaan tapahtuvan myös muualla EU:n ulkopuolella.

Lisätietoja:
Kemira Kemi AB, Helsingborg, vaihde +46 42 171 000
Johtaja Michael Christensson, puh. +46 42 171 472
Markkinointipäällikkö Lars-Inge Olsson, +46 42 171 746

Kemira Agro Oy,
Apulaisjohtaja Erkki Virtanen, puh. 010 862 1547, gsm 040 547 9582