Orkla og Carlsberg Breweries velger Telenor for telefoni


Avtalene omfatter om lag 30.000 brukere i 163 selskaper og er blant Nordens mest omfattende telekommunikasjonsavtaler. Telenor Business Solutions vil integrere tjenester fra partnere for å sikre Orkla og Carlsberg Breweries ett kontaktpunkt i Skandinavia. Avtalene omfatter tjenester fra Telenor Mobil i Norge, Telenor Business Solutions AB og Vodafone i Sverige, samt Sonofon i Danmark

"Store selskaper som Orkla og Carlsberg Breweries ønsker å forenkle sin portefølje av tjenesteleverandører, på tvers av landegrenser og organisasjoner. Orkla og Carlsberg Breweries-avtalene støtter vår nordiske strategi om å kunne tilby ett kontaktpunkt for leveranse av en bred portefølje av IT og kommunikasjonsløsninger," sier Morten Lundal, administrerende direktør i Telenor Business Solutions.

Om Telenor Business Solutions
Telenor Business Solutions fornyer og forenkler IT - og kommunikasjonsløsninger for et nasjonalt, nordisk og europeisk bedriftsmarked. Vi betjener organisasjoner i alle segmenter med løsninger for tale- og datakommunikasjon, avanserte nettverksløsninger, outsourcing av applikasjonsdrift samt konsulenttjenester. Selskapet har 4500 ansatte i 10 land, og kan med sin internasjonale tilstedeværelse og infrastruktur betjene kunder på tvers av landegrenser.

Om Orklakonsernet
Orkla driver virksomhet innen merkevarer, kjemi og finansielle investeringer. Konsernets omsetning har økt fra 1,2 mrd. kroner i 1982 til 44,8 mrd. kroner i 2001.Avkastningen til Orklas aksjonærer i samme periode har i gjennomsnitt vært på 27,5 % pr. år. Fra opprinnelig å ha hatt all produksjon og hovedtyngden av salget i Norge, er i dag størstedelen av omsetningen - cirka 73 % - og en betydelig del av produksjonen, utenfor Norge. Orkla hadde ved utgangen av året 31.767 ansatte.

Om Carlsberg Breweries
Carlsberg Breweries A/S er en av verdens store, internasjonale bryggerivirksomheter, og Carlsberg og Tuborg er blant de geografisk mest utbredte ølmerker. Carlsberg Breweries ble etablert i 2001 gjennom sammenlslåing av Carlsbergs og Orklas aktiviteter innen øl og leskedrikk. Carlsberg Breweries omfatter bl.a. Carlsberg (1847), Tuborgs Bryggerier (1873), Pripps (1828) og Ringnes (1877) - samt en rekke dattervirksomheter og tilknyttede virksomheter, der hoveddelen ligger utenfor Norden. Carlsberg Breweries sysselsetter - inkl. samtlige medarbeidere i tilknyttede virksomheder - ca. 27.000 medarbeidere og markedsfører sine merker på omkring 150 markeder. Carlsberg Breweries' forretningsområde er fremstilling og salg av øl og leskedrikker.