NORSK HYDRO FØRSTE KVARTAL 2002 Konsolidert resultat ( US GAAP)


Norsk Hydros resultat etter skatt i første kvartal 2002 var 2.132 millioner kroner (8,30 kroner per aksje) mot 3.235 millioner kroner (12,40 kroner per aksje) i samme periode året før. Resultatnedgangen skyldes i hovedsak lavere olje- og gasspriser og lavere aluminiumpriser.

Hydro overtok det tyske aluminiumselskapet VAW 15. mars 2002, og virksomhetene i VAW er dermed inkludert for de siste to uker av kvartalet.

Hydros produksjon av olje og gass var noe høyere enn i fjor, særlig har produksjonen fra internasjonal aktivitet økt ved at feltene Girassol i Angola og Terra Nova i Canada ble satt i drift rundt siste årsskifte. Oljeproduksjonen i Norge har som forutsatt vært negativt påvirket av de produksjonsbegrensninger som er pålagt av norske myndigheter, og som utløper ved slutten av annet kvartal.

Hydro har i kvartalet inngått avtale om å overta eierandeler fra Staten (SDØE) i viktige felt på norsk sokkel der Hydro er operatør. Avtalen vil få effekt i regnskapet og på rapportert produksjon etter gjennomføring, som forventes ved halvårsskiftet.

Resultatet i Hydro Agri var noe svakere enn i tilsvarende kvartal året før. En betydelig prisnedgang på gjødselprodukter ble langt på vei motvirket av volumvekst, lavere gasspriser, kostnadsreduksjoner og andre forbedringstiltak.

I resultatet for første kvartal er det gjort avsetninger for skatter med 2.634 millioner kroner. Dette tilsvarer 55 prosent av resultat før skatt. I første kvartal 2001 var det lagt til grunn en skatt på 57 prosent.

Omorganiseringer og integrasjonen av VAW har ført til visse endringer i segmentrapporteringen. De tre hovedområdene viser en noe endret inndeling i delsegmenter. Områder som ikke er definert som kjernevirksomhet er samlet i Øvrige virksomheter. Dette omfatter blant annet Petrokjemi, KFK og VAW Flexible Packaging. Tallene for tidligere perioder er omarbeidet for å vise sammenlignbar informasjon.

Mer informasjon om Norsk Hydro ASA og om resultat for første kvartal 2002 er tilgjengelig på Internett : http://www.hydro.com

Attachments

1. kvartal 2002