Toppleder-skifte i Sandrew Metronome


Morten Kongrød (43) er ansatt som ny adm. direktør i Sandrew Metronome AB og konsernsjef i Sandrew Metronome-gruppen fra 1. mars 2003. Kongrød overtar etter Klas Olofsson (60) som går av med pensjon og som da blir innvalgt i selskapets styre.
 
Sandrew Metronome-gruppen er et av Nordens største selskaper innen film- og videodistribusjon, kinodrift og rettighetsforvaltning av spillefilm. Gruppen driver virksomhet i alle nordiske land, og har et tett samarbeid med det amerikanske filmkonsernet Warner Bros.  Sandrew Metronome-gruppen er et joint venture mellom det norske mediekonsernet Schibsted og den svenske Anders Sandrews Stiftelse. Gruppen, som omsetter for ca. SEK 1,4 milliarder  har sitt hovedkontor i Stockholm og datterselskaper i Helsingfors, København og Oslo.
 
Morten Kongrød er i dag direktør i Schibsted ASA innen konsernets virksomhetsområde TV, Film & Forlag, og han er styreformann i Sandrew Metronome AB. Kongrød er siviløkonom og har nesten 20 års bakgrunn fra medier og markedsføring. Han har tidligere bl.a. vært adm. direktør i Bladkompaniet, direktør i Orkla DM og forlagssjef i Hjemmet Mortensen.
 
Klas Olofsson har vært konsernsjef i Sandrew Metronome siden starten i 1998, da Anders Sandrews Stiftelse i Sverige og mediekonsernet Schibsted i Norge besluttet å samle sin virksomhet innen film- og videodistribusjon og kinovirksomhet i de skandinaviske land. Inntil fusjonen var Olofsson adm. direktør for Sandrews fra 1989. Han har tidligere bl.a. vært leder for Svenska Filminstitutet.
 
 
 
Ytterligere opplysninger gis av nestformann i styret Bo Damberg (+468229200),
Morten Kongrød (+4723106635) eller Klas Olofsson (+4687621703)