Avista: Handel i Nokia Corporation Oyj på Xterna listan med start den 4 juni 2007 (70/07)


Stockholmsbörsen har vid ett tidigare tillfälle (Börsmeddelande 49/07) kommunicerat ut ett felaktigt startdatum för handeln med Nokia-aktien på Xterna listan. Det i detta meddelande angivna datum är det korrekta datumet.

Fr.o.m. den 4 juni 2007 kommer Nokia Corporation Oyj (Nokia) aktien att handlas på den Xterna listan för utländska bolag. ISIN-kod: FI0009000681, kortnamn: NOKI SEK, Orderboks-ID: 39854 handelspost 100.

Information om handeln i Nokia-aktien vid Stockholmsbörsen kommer att spridas på samma sätt som kursinformationen avseende andra aktier som handlas på Stockholmsbörsen. Informationen om handeln i Nokia-aktien finns under rubriken ”Xterna listan” för utländska bolag.  

För att kunna handla aktien på Stockholmsbörsen måste aktieägare antingen ha en depå eller ett depåliknande konto (kapitalmarknadskonto, servicekonto etc).  Ägare av svenskregistrerade Nokia-aktier som är avvecklingsbara i VPC kommer inte att få kallelse till bolagsstämma eller ges möjlighet att rösta på stämman. Aktieägarna kommer alltid att få utdelningar och värdet av de tilldelningar som sker men däremot inte ges möjlighet att utnyttja rätter som utdelats av bolaget. 

Attachments

wkr0001.pdf