LUNDIN PETROLEUM FÖRVÄRVAR ANDEL I BLOCK 9 I KENYA

Lundin Kenya B.V., ett helägt dotterbolag till Lundin Petroleum AB (Lundin Petroleum) har undertecknat ett avtal med CNOOC Africa Ltd, ett dotterbolag till CNOCC Ltd. om att förvärva en licensandel i Block 9 i Kenya.


Lundin Petroleum kommer att förvärva en licensandel om 30 procent i Block 9 med CNOOC Africa som operatör och angränsar till Block 10a i Anza Basin i nordvästra Kenya där Lundin Petroleum är operatör. Förvärvet är villkorat av godkännande från den Kenyanska energiministern. Block 9 täcker ett område om 27 778 km2 och enbart 3 prospekterings-borrningar har genomförts under slutet av 1980talet. Verksamhetsplanen för 2008 innefattar slutförandet av insamling av 2D seismik och förberedelser inför prospekteringsborrning under 2009.

- Jag är glad över att kunna meddela vårt förvärv av licensandelen i Block 9 med CNOOC Africa. Denna affär befäster ytterligare Lundin Petroleums starka position i den potentiellt intressanta Anza Basin i Kenya. Vårt tekniska team identifierade både block 10a och 9 som primära områden att säkra. Vi lyckades förvärva Block 10a direkt av den Kenyanska staten förra året och genom fortsatta ansträngningar har vi nu en betydande position tillsammans med CNOOC Africa i Block 9 säger Ashley Heppenstall, koncernchef och VD Lundin Petroleum i en kommentar.


Lundin Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasprospekterings och produktionsbolag med en välbalanserad portfölj av tillgångar i världsklass i Europa, Afrika, Ryssland och Asien. Bolaget är noterat vid den nordiska börsen. (ticker ”LUPE”). Lundin Petroleum har bevisade och sannolika reserver om 184,2 miljoner fat oljeekvivalenter (MMboe) per den 1 januari 2008.


För ytterligare information var vänlig kontakta:
Ashley Heppenstall
VD
Tel: +41 22 595 10 00

eller

Maria Hamilton
Informationschef
Tel: +41 22 595 10 00
Tel: 08-440 54 50