Genmab meddeler at der er truffet afgørelse fra amerikansk domstol til fordel for Arzerra i sag om patentkrænkelse


- Amerikansk domstol afsiger kendelse om, at Arzerra ikke krænker amerikansk patent fra Genentech og Biogen Idec, som dækker metoder til behandling af CLL med anti-CD20 antistoffer

København, Danmark, 17. november 2011 – Genmab A/S (OMX: GEN) har i dag meddelt, at en amerikansk distriktsdomstol har afsagt endelig dom til fordel for GlaxoSmithKline (GSK) i en sag om patentkrænkelse vedrørende Arzerra, som var anlagt mod GSK af Genentech og Biogen Idec.

Genentech og Biogen Idec anlagde sagen om patentkrænkelse i 1. kvartal 2010 ved den amerikanske distriktsdomstol i San Diego, Californien, hvor de hævdede, at Arzerra krænkede US Patent nr. 7,682,612, som dækker metoder til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) med anti-CD20 antistoffer. GSK afviste krænkelsen og hævdede, at patentet var ugyldigt og ikke kunne håndhæves.

Dommen til fordel for GSK blev afsagt, efter at retten havde defineret visse termer i patentkravene. På baggrund heraf tiltrådte Genentech og Biogen Idec en kendelse til fordel for GSK's modkrav om ikke-krænkelse. Genentech og Biogen Idec har mulighed for at anke afgørelsen vedrørende fortolkning af patentkravene.

Arzerra, Genmabs anti-CD20 antistof, er en del af samarbejdet med GSK og markedsføres i USA og Europa til behandling af fludarabin og alemtuzumab refraktært CLL. 

Om Genmab A/S
Genmab er et børsnoteret internationalt bioteknologisk selskab, som specialiserer sig i at skabe og udvikle differentierede humane antistoflægemidler til behandling af cancer.  Selskabet er stiftet i 1999 og fik sit første markedsførte antistof, Arzerra® (ofatumumab), godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi, som er refraktær over for fludarabin og alemtuzumab, efter mindre end otte års udvikling. Genmabs validerede, næste-generations antistofteknologier forventes at levere en stadig strøm af fremtidige produktkandidater.  Samarbejdsaftaler omkring innovative produktkandidater og teknologier er et primært fokusområde i Genmabs strategi, og selskabet samarbejder med førende farmaceutiske og bioteknologiske selskaber.  For yderligere oplysninger henvises til www.genmab.com.

Kontakt:
Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communication
T: +45 33 44 77 20; M: +45 25 12 62 60; E: r.gravesen@genmab.com

Denne selskabsmeddelelse indeholder fremadrettede udsagn. Ord som ”tror”, ”forventer”, ”regner med”, ”agter” og ”har planer om” og lignende udtryk er fremadrettede udsagn. De faktiske resultater eller præstationer kan afvige væsentligt fra de fremtidige resultater eller præstationer, der direkte eller indirekte er kommet til udtryk i sådanne udsagn. De væsentlige faktorer, som kunne bevirke at vore faktiske resultater eller præstationer afviger væsentligt, inkluderer bl.a., risici forbundet med præklinisk og klinisk udvikling af produkter, usikkerheder omkring udfald af og gennemførelse af kliniske forsøg herunder uforudsete sikkerhedsspørgsmål, usikkerheder forbundet med produktfremstilling, manglende markedsaccept af vore produkter, manglende evne til at styre vækst, konkurrencesituationen vedrørende vort forretningsområde og vore markeder, manglende evne til at tiltrække og fastholde tilstrækkeligt kvalificerede medarbejdere, manglende adgang til at håndhæve eller beskytte vore patenter og immaterielle rettigheder, vort forhold til relaterede selskaber og personer, ændringer i og udvikling af teknologi, som kan overflødiggøre vore produkter samt andre faktorer. For yderligere oplysninger om disse risici henvises til afsnit vedrørende risiko i Genmabs seneste finansielle rapporter, som er tilgængelige på www.genmab.com.  Genmab påtager sig ingen forpligtigelser til at opdatere eller revidere fremadrettede udsagn i denne selskabsmeddelelse og bekræfter heller ikke sådanne udsagn i forbindelse med faktiske resultater, medmindre dette kræves i medfør af lov.

Genmab®, det Y-formede Genmab logo®, HuMax®, HuMax-CD20®, HuMax®-EGFr, HuMax®-IL8, HuMax®-TAC, HuMax®-CD38, HuMax®-TF, HuMax®-Her2, HuMax®-cMet, HuMax®-CD74, DuoBody™ og UniBody® er alle varemærker tilhørende Genmab A/S. Arzerra® er et varemærke tilhørende GlaxoSmithKline. 

Selskabsmeddelelse nr. 31
CVR no. 2102 3884

Genmab A/S
Bredgade 34
1260 København K
Danmark


Attachments