TORM søger en omfattende og langsigtet finansiel løsning. Den annoncerede aktieemission og den ekstraordinære generalforsamling er udskudt


 

Den fortsatte globale økonomiske usikkerhed, især i anden halvdel af 2011, har øget presset på TORMs indtjening. TORM har derfor besluttet at revidere sin kapitalstruktur med det formål at skabe en mere langsigtet finansieringsløsning.
 
TORM har indledt diskussioner med sine banker om en ændret og forlænget afbetalingsprofil for Selskabets gæld. Derudover har TORM iværksat dialog med andre større interessenter. Det forventes, at en fortegningsemission på op til USD 300 mio. vil blive en del af den omfattende finansielle plan. Den tidligere annoncerede aktieemission og den ekstraordinære generalforsamling vil blive udskudt. Som følge heraf er den ekstraordinære generalforsamling den 22. november 2011 aflyst.
 
Som en del af planen vil TORM fortsætte det igangværende effektiviseringsprogram med det formål over de næste tre år at finde nye omkostnings- og likviditetsforbedrende initiativer for i alt mindst USD 100 mio.
 
”Det er nu klart, at de nuværende cyklisk lave rater kan fortsætte længere, end nogen havde forventet. Det er derfor nødvendigt at tage ekstraordinære skridt, og TORM undersøger alle muligheder. Den annoncerede USD 100 mio. aktieemission er ikke længere en hensigtsmæssig og forsvarlig løsning. Jeg har tillid til, at TORM og dets interessenter vil finde en løsning, der er varig, og som alle Selskabets aktionærer kan støtte,” siger bestyrelsesformand N.E. Nielsen.
 
 
   
 
Kontakt TORM A/S
N.E. Nielsen, bestyrelsesformand, tlf.: +45 42 43 33 43
(efter 13:30 CET)
Jacob Meldgaard, CEO, tlf.: +45 39 17 92 00
   
Tuborg Havnevej 18
DK-2900 Hellerup, Danmark
Tlf.: +45 39 17 92 00 / Fax: +45 39 17 93 93
www.torm.com
 
Om TORM
TORM er en af verdens ledende transportører af raffinerede olieprodukter og har desuden betydelige aktiviteter i tørlastmarkedet. Rederiet driver en samlet flåde på ca.165 moderne skibe i samarbejde med andre anerkendte rederier, som deler TORMs høje krav om sikkerhed, miljøansvar og kundeservice.
TORM blev grundlagt i 1889. Selskabet har aktiviteter i hele verden og hovedkontor i København. TORM er børsnoteret på NASDAQ OMX Copenhagen (symbol: TORM) og på NASDAQ (symbol: TRMD). For yderligere oplysninger, se venligst www.www.torm.com.
 
Safe Harbor fremadrettede udsagn
Emner behandlet i denne meddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn reflekterer TORMs nuværende syn på fremtidige begivenheder og finansiel formåen og kan inkludere udtalelser vedrørende planer, mål, strategier, fremtidige begivenheder eller præstationsevne, og underliggende forudsætninger og andre udsagn, der er andre end udsagn om historiske fakta. De fremadrettede udsagn i denne meddelelse er baseret på en række forudsætninger, hvoraf mange er baseret på yderligere forudsætninger, herunder, men ikke begrænset til, ledelsens behandling af historiske driftsdata, data indeholdt i TORMs databaser, samt data fra tredjeparter. Selv om TORM mener, at disse forudsætninger var rimelige, da de blev udformet, kan TORM ikke sikre, at Selskabet vil opnå disse forventninger, idet forudsætningerne er udsat for væsentlige usikkerhedsmomenter, der er umulige at forudsige og er uden for Selskabets kontrol.
Vigtige faktorer der, efter TORMs mening, kan medføre, at resultaterne afviger væsentligt fra de, der er omtalt i de fremadrettede udsagn, omfatter verdensøkonomiens og enkeltvalutaers styrke, udsving i charterhyre rater og skibsværdier, ændringer i efterspørgslen efter ton-mil, effekten af OPECs produktionsniveau og verdens forbrug og oplagring af olie, ændringer i efterspørgslen, der kan påvirke timecharterers holdning til planlagt og ikke-planlagt dokning, ændringer i TORMs driftsomkostninger, herunder bunkerpriser, doknings- og forsikringsomkostninger, ændringer i reguleringen af skibsdriften, herunder krav til dobbeltskrogede tankskibe eller handlinger foretaget af regulerende myndigheder, muligt ansvar fra fremtidige søgsmål, generelle politiske forhold, såvel nationalt som internationalt, potentielle trafik- og driftsforstyrrelser i shippingruter grundet politiske begivenheder eller terrorhandlinger.
Risici og andre usikkerheder er yderligere beskrevet i rapporter og meddelelser, offentliggjort af TORM og indsendt til The US Securities and Exchange Commission (SEC), herunder koncernens 20-F og 6-K dokumenter.
De fremadrettede udtalelser er baseret på ledelsens aktuelle vurdering, og TORM er alene forpligtet til at opdatere og ændre de anførte forventninger i det omfang, det er krævet ved lov.
 
       

 

 

 


Attachments