Tieto etablerar nytt långsiktigt aktiebaserat incitamentsprogram för nyckelpersoner


Tieto Abp BÖRSMEDDELANDE 16.12.2011, kl. 10.00 CET

Tieto Abp:s styrelse har beslutat att införa ett nytt aktiebaserat incitamentsprogram (Performance Share Plan) för åren 2012– 2014.

Programmet ingår i ett belönings- och motivationsprogram för nyckelpersoner och syftar till att samordna aktieägarnas och ledningens målsättningar för att öka företagets värde. Programmet syftar också till att säkerställa nyckelpersonernas engagemang genom att erbjuda ett konkurrenskraftigt belöningssystem baserat på ägande.

Programperioden är tre år. Incitamentsprogrammet innehåller tre ettåriga intjäningsperioder med EPS (vinst per aktie) som intjäningskriterie samt en parallell treårig intjäningsperiod med relativ TSR (Total Shareholder Return) som intjäningskriterie. Den första prestationsperioden inleds den första januari 2012 och den sista prestationsperioden avslutas den 31 december 2014. För den högsta ledningen följs enskilda intjäningsperioder av en restriktionsperiod på två år. För övriga deltagare är restriktionsperioden ett år. Under restriktionsperioden får förvärvade aktier inte överlåtas.

Det högsta antalet aktier i Tieto Abp som kan delas ut till deltagarna enligt detta incitamentsprogram, uppgår till cirka 1,6 miljoner bruttoaktier. Aktier som delas ut enligt programmet berättigar också till utdelningar, eller motsvarande värde, från och med utbetalningen av utdelningen år 2013.

Styrelsen förväntar sig att aktiebelöningar som delas ut med stöd av detta incitamentsprogram utgörs av egna aktier, som förvärvas från marknaden. Inga nya aktier kommer att emitteras i samband med programmet och det har därför inte någon utspädningseffekt. Förslagen att bemyndiga styrelsen att förvärva egna aktier från marknaden samt att utge egna aktier med stöd av programmet, kommer att inkluderas i förslagen till årsstämman 2012.

Styrelsen har tidigare rekommenderat Tietos ordinarie ledningsgrupp samt utökade ledningsgrupp att investera i bolagets aktier till en summa motsvarande medlemmens årliga baslön brutto. Dessa riktlinjer för aktieinnehav kommer att fortsätta att tillämpas och styrelsen förväntar sig att medlemmarna i ledningsgruppen och den utökade ledningsgruppen använder hälften av nettoaktierna (efter skatt) som de mottagit i det nya incitamentsprogrammet till att uppfylla riktlinjerna.

Nomineringen av deltagare görs av styrelsen och kommer att ske senare.

För ytterligare information, kontakta;
Jyrki Ivars, Vice President, HR, Compensation & Benefits, jyrki.ivars(at)tieto.com

TIETO ABP

DISTRIBUTION
NASDAQ OMX Helsinki
NASDAQ OMX Stockholm
Centrala media

Tieto är det ledande IT-tjänstföretaget i norra Europa och erbjuder IT- och produktutvecklingstjänster. Våra specialiserade IT-lösningar och -tjänster ger, tillsammans med en stark plattform av tekniska lösningar, en konkret affärsnytta för våra lokala och globala kunder. Vi arbetar nära våra kunder, förstår deras unika behov och är en betrodd partner i transformationer. Med cirka 18 000 specialister är vårt mål att bli en ledande integratör av tjänster och därmed skapa den bästa tjänsteupplevelsen med IT. www.tieto.com