Nurminen Logistics muuttaa juridista yhtiörakennettaan vastaamaan liiketoimintarakennettaan


Nurminen Logistics Oyj                                                     Pörssitiedote 12.10.2012 klo 10.00

Nurminen Logistics Oyj suunnittelee operatiivisen toimintansa yhtiöittämistä Suomessa ja Baltian-toimintojensa uudelleenjärjestelyä. Muutoksessa Nurminen Logistics Oyj:n liiketoimintayksiköt Huolinta- ja lisäarvopalvelut, Rautatielogistiikka ja Transitologistiikka yhtiöitetään omaksi yhtiökseen ja Erikoiskuljetukset ja projektit -liiketoimintayksikkö omaksi yhtiökseen. Suomen kaksi uutta yhtiötä aloittavat toimintansa uudella rakenteella 1.1.2013. Viron- ja Liettuan-liiketoiminnoista vastaavat yhtiöt siirretään suoraan emoyhtiön alaisuuteen vuoden 2012 aikana. Venäjän-liiketoiminnot jatkavat omassa yhtiössään. Muutosten jälkeen Nurminen Logistics Oyj on suoraan kaikkien yhtiöiden emoyhtiö.

Järjestely on pelkästään hallinnollinen ja sen myötä konserni selkiyttää juridista rakennettaan ja kulujen kohdentumista  nykyisille liiketoiminnoille. Perustettaviin yhtiöihin siirtyy kaikkien edellä mainittujen Suomen-yksiköiden koko liiketoiminta. Henkilöstö siirtyy perustettavien yhtiöiden palvelukseen vanhoina työntekijöinä eikä järjestelyllä ole vaikutusta työsuhteiden ehtoihin.

Toimintojen yhtiöittämisellä ei ole vaikutusta Nurminen Logistics Oyj:n taloudelliseen raportointiin. Raportoitavat segmentit ovat edelleen Huolinta- ja lisäarvopalvelut,  Erikoiskuljetukset ja projektit, Rautatielogistiikka ja Transitologistiikka.

Konsernin johto ja tukitoiminnot jäävät Nurminen Logistics Oyj:hin, joka tuottaa konserniyhtiöille talous- ja hallintopalveluja.

 

Nurminen Logistics Oyj


Topi Saarenhovi
toimitusjohtaja

Lisätietoja: Paula Kupiainen, talousjohtaja, p. +358 40 744 1379.

 

JAKELU                                                                         

NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet                                                     
www.nurminenlogistics.com

Nurminen Logistics tuottaa korkealaatuisia logistiikkapalveluja, kuten rautatiekuljetuksia, terminaalipalveluja, huolintaa ja erikois- ja raskaskuljetuksia sekä logistiikan lisäarvopalveluita. Yhtiöllä on logistiikka-alan osaamista kolmelta vuosisadalta, vuodesta 1886 saakka. Nurminen Logisticsin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Itämeren alue ja Venäjä sekä muut Itä-Euroopan maat. Yhtiön osake on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä