Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa


KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 17.11.2015 KLO 10.00

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10 000 lapselle ympäri Suomea.

Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen ensimmäinen yhteistyövuosi oli toimintaa täynnä paikallisten K-kauppiaiden avustuksella. Pirkka Street Basket -katukoristapahtumat ja Pirkka Pikkusudet -korisriehat ovat tarjonneet "vuoden hauskimman koulupäivän" yli 20 paikkakunnalla alakoululaisille. Lähes 50 paikkakunnalla on käynnistynyt koripalloseurojen toimesta Pikkusudet-koriskoulu, jonka parissa tarjotaan tällä hetkellä 2 200 lapselle säännöllistä liikuntaa.

- Olemme Koripalloliiton kanssa päässeet vaikuttamaan ruohonjuuritasolle ja liikuttamaan tuhansia lapsia ja nuoria. On hienoa, että pystymme auttamaan kouluja lasten liikkumiseen innostamisessa, kun koulujen resurssit näinä aikoina ovat tiukilla. Yhdessä Koripalloliiton kanssa olemme tekemässä jotain isoa ja vaikuttavaa. Siksi on hienoa päästä jatkamaan hyvää yhteistyötä, kommentoi Keskon päivittäistavarakaupan Tavarakauppa-yksikön johtaja Ari Akseli.

Avausvuoden ehdottomiin kohokohtiin lukeutui myös elo-syyskuussa mediat vallannut Sudennälkä-mainoskampanja, jonka tähtinä toimivat maajoukkuekoripalloilijat Sasu Salin ja Krista Gross. Sudennälkä-kampanjalla kannustettiin myös liikuntapaikkojen kunnostamiseen Pirkan tarjotessa talkooeväät.

- K-kauppojen kanssa tehty yhteistyö on ollut meille kohokohtia täynnä. On upeaa jakaa sama arvopohja näin vahvasti ja yhdessä edistää lasten liikkumista lähellä kotia, tutun turvallisessa kouluympäristössä. Pitkäjänteinen jatko aloittamallemme yhteistyölle on Koripalloliitolle erittäin merkittävä asia, sanoo Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Tänä vuonna yhteistyötahot järjestävät paikallisen seuran ja K-kauppiaan kanssa mm. Oulussa Pirkka Pikkusudet -korisriehan, johon odotetaan osallistuvan peräti 1 200 oululaislasta.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti lasten liikuttamisen ohella Pirkka on myös Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppani.

Lisätiedot:
Myyntijohtaja Timo Vertio, Koripalloliitto, puh. 040 544 9872, timo.vertio@koripalloliitto.fi
Brand Manager Ulla Heikkilä, Keskon päivittäistavarakauppa, puh. 010 53 27072, ulla.heikkila@kesko.fi

Suomen Koripalloliitto on kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) jäsen, joka järjestää koripallon kansallista kilpailu-, harrastus- ja koulutustoimintaa. Koripallosarjoissa "Stadista Sallaan" pelataan vuosittain yli 12 000 ottelua. Kansainvälisille kentille Koripalloliitto lähettää vuosittain kymmenen ikäluokkamaajoukkuettaan edustamaan Suomea ja jättämään maailmalle sinivalkoisia jalanjälkiä.

Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket, K-market ja K-extra. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K - jotta kaupassa olisi kiva käydä.