Kommuniké från årsstämma i Dlaboratory Sweden AB (publ)


Lund, 3 maj 2024

 

Dlaboratory Sweden AB (publ) höll årsstämma den 3 maj 2024. Här nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades vid stämman. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

Fastställande av resultat- och balansräkning och ansvarsfrihet
Vid årsstämman fastställdes resultat- och balansräkningen för 2023.
Årsstämman beviljade envar av styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Resultatdisposition
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att balansera till årsstämmans förfogande stående medel i ny räkning.

Styrelse och revisor
Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av Fredrik Akke, Gunnar Bergstedt, Tove Janzon, Jessica Fredson och Lars-Erik Löf till styrelseledamöter. Till revisor valdes revisionsbolaget Grant Thornton Sweden AB med huvudansvarig revisor Martin Johnsson.

Stämman beslutade vidare att styrelsearvode ska utgå med 625 000 kr, varav 250 000 kr till styrelsens ordförande och 125 000 kr vardera till styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget samt att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Emissionsbemyndigande
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler. Emission ska kunna ske mot kontant betalning, apport eller kvittning eller i annat fall på villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket 1-3 och 5 aktiebolagslagen. Bemyndigandet är begränsat på så sätt att antalet aktier som ska kunna ges ut inte ska överstiga 10 procent av på stämmodagen utestående aktier.

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Ändrad bolagsordning
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ändra bolagsordningens lydelse avseende ort för bolagsstämma, 8 §, att denna kan hållas i Lund, Malmö, Stockholm eller genom digital uppkoppling.

Styrelsens fullständiga förslag framgår av kallelsen publicerad 2024-04-04. Protokoll från stämman och övriga handlingar från årsstämman finns på Dlaboratory Swedens hemsida, www.dlaboratory.com.   

För mer information, vänligen kontakta:
Rickard Jacobson, VD dLab
Telefon: +46(0)70-499 99 34
E-post: rickard.jacobson@dlaboratory.com
Hemsida: www.dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB (publ)

Dlaboratory Sweden AB är en cleantechgrupp som erbjuder en intelligent digital plattform som skapar förutsättningar för energisektorn att bidra till framtidens hållbara samhälle. Genom intelligent analys av elnätet och förutsättningar för datadrivna beslut, skapas möjligheter till ett moderniserat arbetssätt och ett mer motståndskraftigt elnät. dLabs kommersiella verksamhet startade 2015 och bolaget har sitt säte i Lund. Bolagets aktie (DLAB) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA Sweden AB.