ASPON VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET


Aspo Oyj:n varsinainen yhtiökokous päätti 26.4.2001 hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että osinkoa jaetaan 0,55 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan 9.5.2001. Hallituksen anti- ja valtuutusesitykset hyväksyttiin. Yhtiökokous päätti muuttaa yhtiöjärjestyksen 12 ja 13 §:n vastaamaan osakeyhtiölain muutosta.

Aspo Oyj:n ja Aspo-konsernin tilinpäätös vuodelta 2000 on vahvis-tettu ja hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle on myönnetty vastuuvapaus. Hallituksen jäsenistä erovuorossa olleet DI, DE Kari Stadigh ja OTK Roberto Lencioni valittiin uudelleen. Hallituksessa jatkavat insinööri Matti Arteva ja KTL Kari Haavisto. Kari Stadigh jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Matti Arteva varapuheen-johtajana.

Tilintarkastajaksi valittiin KHT-yhteisö SVH Pricewaterhouse Coopers Oy.

Yhtiökokous päätti, että 8 584 182 osakkeelle maksetaan perus-osinkona 0,30 euroa ja lisäosinkona 0,25 euroa, yhteensä 0,55 euroa kutakin osaketta kohti eli yhteensä 4 721 300,10 euroa ja voittovarojen tilille jätetään 5 214 536,45 euroa. Osingonjaon täsmäytyspäivä on 2.5.2001 ja osingon maksupäivä 9.5.2001.

TYTÄRYHTIÖIDEN HALLITUKSET

Aspo Oyj:n suurimpien tytäryhtiöiden varsinaiset yhtiökokoukset pidettiin 26.4.2001.

ESL Shipping Oy:n hallitukseen valittiin Gustav Nyberg, puheen-johtaja, Roberto Lencioni, varapuheenjohtaja, sekä Thomas Alopaeus ja Max Söderberg. Aspokem Oy:n hallitukseen valittiin Gustav Nyberg, puheenjohtaja, Roberto Lencioni, varapuheenjohtaja, ja Risto Heikkinen. Aspo Systems Oy:n hallitukseen valittiin Gustav Nyberg, puheenjohtaja, Roberto Lencioni, varapuheenjohtaja, Mikko Heikkinen ja Berndt Karsten.

PÄÄTÖS HALLITUKSEN OSAKEANTIVALTUUTUKSISTA

Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti valtuuttaa hallituksen päättämään osakepääoman korottamisesta yhdellä tai useammalla uusmerkinnällä ja/tai vaihtovelkakirjalainan ottami-sesta ja/tai optio-oikeuksien antamisesta niin, että uusmerkin-nässä sekä vaihtovelkakirjojen että optio-oikeuksien perusteella osakepääomaa voidaan korottaa yhteensä enintään 2 631 124 eurolla antamalla merkittäväksi enintään 1 315 562 uutta vasta-arvoltaan
2 euron osaketta hallituksen määräämään hintaan ja muutoin hallituksen määräämin ehdoin.

Valtuutus oikeuttaa hallituksen poikkeamaan osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta edellyttäen, että etuoikeudesta poikkeami-seen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Hallitus on oikeutettu päättämään merkintään oikeutetuista. Päätöstä ei kuitenkaan saa tehdä yhtiön lähipiiriin kuuluvan hyväksi. Uusmerkintä voidaan suorittaa myös apporttiomaisuutta vastaan tai muutoin tietyin ehdoin. Valtuutus on voimassa yhden vuoden yhtiökokouksen päätöksestä.

PÄÄTÖS HALLITUKSEN VALTUUTTAMISESTA PÄÄTTÄMÄÄN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA

Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta voitonjakoon käytettävissä olevilla varoilla seuraavin ehdoin:

Omat osakkeet hankitaan yhtiölle käytettäväksi vastikkeena yhtiön hankkiessa liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta tai vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yritysjärjestelyissä tai pääomarakenteen järjestelyissä tai edelleen luovutettaviksi hallituksen päättämällä tavalla ja sen päättämässä laajuudessa. Hallitus voi myös saattaa osakkeiden mitätöimisen yhtiökokouksen päätettäväksi.

Kirjanpidolliselta vasta-arvoltaan 2 euron osakkeita voidaan hankkia enintään 438 520 kpl, josta määrästä vähennetään jo hankitut 186 234 osaketta.

Osakkeet hankitaan Helsingin Pörssin järjestämän julkisen kaupan-käynnin välityksellä niiden julkisessa kaupankäynnissä muodostu-vaan käypään arvoon, jolloin hankinta ei tapahdu osakkeenomis-tajien omistusten suhteessa.

Osakkeiden hankinta alentaa yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.

Valtuutus on voimassa yhden vuoden yhtiökokouksen päätöksestä.

PÄÄTÖS HALLITUKSEN VALTUUTTAMISESTA PÄÄTTÄMÄÄN OMIEN OSAKKEIDEN LUOVUTTAMISESTA

Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti valtuuttaa hallituksen päättämään enintään 438 520 yhtiölle hankitun oman osakkeen luovuttamisesta seuraavin ehdoin:

Hallitus valtuutettiin päättämään, kenelle ja missä järjestyksessä omia osakkeita luovutetaan sekä siitä, että luovuttaminen voi tapahtua muussa suhteessa kuin missä osakkeenomistajilla on etuoikeus hankkia yhtiön omia osakkeita, jos poikkeamiseen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Valtuutus ei sisällä osakkeiden luovutusta yhtiön lähipiirin hyväksi. Osakkeita voidaan luovuttaa yhdessä tai useammassa erässä.

Osakkeet voidaan luovuttaa vastikkeena, kun yhtiö hankkii liike-toimintaansa kuuluvaa omaisuutta, vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yritysjärjestelyissä tai pääomaraken-teen kehittämisessä. Hallitus päättää luovutuksen tavasta, ehdois-ta sekä sen laajuudesta. Yrityskauppoja ja muita järjestelyjä voi-daan pitää yhtiön kannalta painavana taloudellisena syynä poiketa osakkeenomistajien etuoikeudesta hankkia yhtiön osakkeita.

Osakkeiden luovutus tulee tehdä vähintään niiden luovutushetken mukaiseen käypään arvoon, joka määräytyy Helsingin Pörssin järjes-tämässä julkisessa kaupankäynnissä. Osakkeita voidaan luovuttaa muuta kuin rahavastiketta vastaan.

Valtuutus on voimassa yhden vuoden yhtiökokouksen päätöksestä.

PÄÄTÖS YHTIÖJÄRJESTYKSEN 12 JA 13 §:N MUUTTAMISESTA

Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti muuttaa yhtiöjärjestyksen 12 ja 13 §:n kuulumaan seuraavasti:

12 §
Osakkeenomistajan on voidakseen käyttää puhe- ja äänestysvaltaansa yhtiökokouksessa ilmoittauduttava kokouskutsussa ilmoitetulla tavalla. Viimeinen ilmoittautumispäivä voi olla aikaisintaan kymmenen päivää ennen kokousta.

13 §
Kutsu yhtiökokoukseen toimitetaan sanomalehti-ilmoituksella, joka julkaistaan hallituksen määräämissä sanomalehdissä aikaisintaan kaksi kuukautta ja viimeistään 17 päivää ennen kokousta.



ASPO Oyj


Gustav Nyberg
Toimitusjohtaja