Tom Vidar Rygh ny VD i Enskilda Securities


Tom Vidar Rygh har anställts som ny VD i Enskilda Securities. Han var t o m 2001 vice VD i Orkla, och ansvarig för Orkla Securities, som 2000 köptes av Enskilda Securities. Därefter, och fram till att han lämnade Orkla, satt Tom Vidar Rygh i Enskilda Securities styrelse.
Sedan 2001 har Tom Vidar Rygh arbetat med egen verksamhet och styrelseuppdrag. Han är bl a ordförande i norska Telenor och vice ordförande i svenska Industrikapital. Han har tidigare också varit ordförande i Oslo börs, styrelseledamot i norska Dyno ASA och Storebrand ASA samt i danska Carlsberg Breweries.
 
Annika Bolin, Chef för Corporate & Institutions:
- Vi är glada att få Tom Vidar Rygh till Enskilda Securities. Han har erfarenhet både från corporate finance och kapitalmarknaden genom sina tidigare arbeten. Därutöver har han genom sina styrelseuppdrag en gedigen erfarenhet från industri och näringsliv i Norden, vilket vi sätter stort värde på.
- Enskilda Securities har trots den svåra marknaden under den senaste tiden stärkt sin position på marknaden. Det har bland annat visat sig i de senaste undersökningarna.
 
Tom Vidar Rygh, tillträdande chef för Enskilda Securities:
- Det ska blir roligt att gå in i en mer operativ roll igen. Jag känner Enskilda Securities sedan tidigare och har stor respekt för kvaliteten och kunnandet i organisationen. Jag känner starkt för att fortsätta driva den strategi som lett Enskilda till en topposition i Norden.
Tom Vidar Rygh kommer att lämna sina styrelseuppdrag i publika bolag.